Hvad fylder på min harddisk?

Hvad fylder på min harddisk?

Har du plads problemer på din harddisk og er du i tvivl om, hvad det er der fylder på din harddisk? Start med at benytte Windows egen diskoprydning, som i de fleste tilfælde kan give meget ekstra plads på din harddisk. Windows diskoprydninger sletter blandet andet, Downloaded program filer, internet temp filer, papirkurven og temp filer, som kan indeholde store mængder spild plads på harddisken. Find vejledning til Windows diskoprydning her

 

Hvis det ikke lykkes dig at få skabt særlig meget plads med Windows diskoprydning, så kan nogle af de nedenstående gratis værktøjer, måske hjælpe dig med at finde årsagen til dit plads problem.

1. TreeSize Free

treesize

TreeSize et populært freeware program, fordi det inden for få sekunder fortæller dig, hvor hovedparten af din plads bliver brugt.  Derefter har man mulighed for at klikke sig ned i underfolder, for at finde netop den mappe eller fil der fylder.

For at starte skanning har harddisk klik på Scan menuen og vælg derefter driv eller folder, som man ønsker at skanne. Derefter har du mulighed for at ændre visninger til forskellige layout eller til procent i stedet for størrelse.  Programmet findes også i en portable version, som ikke kræver installation.

Download TreeSize her

 

2. Spacesniffer

spacesniffer

SpaceSniffer er et super lækkert program, som hurtigt og nemt giver et overblik og præcis hvilke mapper eller filer der optager plads på harddisken.

Vælg hvilket drev du ønsker at skanne under opstart af programmet, så begynder skanning automatisk.  Når skanningen er færdig, vil du have det fulde overblik over hvilke folder/filer der fylder.

For et eksempel. På billedet herovre, kan du se at Steamapps folder fylder 69 GB, som klart er den folder der fylder mest på harddisken. Hvis du så ønsker en mere detaljeret visning for hvad  steamapps indeholder. På den mere detaljeret visning, kan man se at Far Cry 4 fylder 31 GB og COD fylder 16 GB

treesize-detaljer

Download SpaceSniffer her

 

3.WinDirStat

 windirstat

WinDirStat er et andet gratis værktøj som minder lidt om Spacesniffer, men det har et lidt andet layout i forhold til plads størrelse visningen. Programmerne kan stort set det samme, men de skiller sig lidt ud på layout og brugervenlighed. Prøv programmer og din egen favorit.

 

 Download WinDirStart her

 

Vigtig information:

Slet ikke filer du ikke ved hvad er!. Det er meget vigtig at du er helt sikker på hvad det er for nogle filer eller mapper du sletter. Hvis du sletter de forkerte filer kan det resulterer i at programmer eller Windows ikke vil starte op igen.

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar