Password beskyt USB nøgle – Kryptering af USB

Hjem/Alle indlæg, Software, Windows/Password beskyt USB nøgle – Kryptering af USB

Password beskyt USB nøgle – Kryptering af USB

Password beskyt USB nøgle (Kryptering af USB)

USB nøgler er små,  og meget bærbare, og kan læses på enhver enhed med en USB-port. Disse egenskaber gør dem til det perfekte værktøj for overførsel af data mellem flere computere. USB nøglerne er efterhånden blevet så små at, man let kan tabe eller glemme sin nøgle rundt omkring. Sørger derfor altid for at sikre dine USB sticks, hvis de indeholder fortrolig eller personlig information.

Desværre understøtter de fleste USB sticks ikke password bestyttelse, eller krybering af lageret data. Man kan dog vælge at invistere i USB sticks som har hadwarekryptering, Eller man kan vælge at sikre sine data ved brug af freeware programmer, for at opnå et tilsvarende beskyttelsesniveau. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de nemmeste måder at password beskytte filer og mapper på din USB stick


Bitlocker – Krypter drev

Den første  mulighed er til dig der benytter windows, så har du som standard Bitlocker funktionen. Bitlocker er Microsoft svar på kryptering af hele harddiske eller USB nøgle. Bitlocker er den hurtigste og nemmeste måde, at kryptere dine  harddiske.  Fordelen ved Bitlocker er at det er ekstremt nemt at kryptere og dekryptere dine harddiske eller USB keys. Efter du har krypteret din disk enhed med Bitlocker, så kan du nemt få adgang til det krypteret indholdet på disken, blot ved at indtaste password.

Opsætningen af Bitlocker:

  • Åben start menuen og søger efter Bitlocker og vælg derefter Administrer Bitlocker (Manage Bitlocker)
  • Find din USB nøgle på listen og tryk  derfter på Slå Bitlocker til

Bitlocker

Det kan tage nogle minutter at password Beskytte en USB nøgle alt efter størrelsen og data mængden. Efter kryptering er fuldført, så kan du fjerne din USB nøgle fra computeren. Hvis du indsætter den krypterede nøgle i en windows computer, så vil den automatisk spørger efter krypterings password, før filerne kan læses og ændres.

Filer med Adgangskode

Hvis du ikke ønsker eller har tid til at kryptere hele din USB nøgle eller harddisk, så kan du vælge blot at password beskytte nogle udvalgte filer. Mange programmer som for eksempelWord og Excel, giver dig mulighed for at gemme filer med en adgangskode.

 

Password beskyt USB nøgle

I Word 2012, mens du har et dokument åbent gå til > File > Info > Protect Document > Encrypt with Password. Nu skal du blot indtaste et password, som skal angives ved åbning af dokumentet, klik derefter på OK.

Hvis du har flere filer at kryptere kan vi også anbefale at lave en rar/zip fil og derefter password beskyt rar filen.

2. Opret et password beskyttet & krypteret partition med Securestix

Softwaret Securestix er et utroligt brugervenligt software, som nemt kan hjælpe dig med at konfigurerer en password beskyttet USB nøgle. Softwaret skal installeres på en computer, hvor du ønsker at oprette en Password beskyttet USB nøgle fra. Efter USB nøglen er blevet konfigureret via softwaret, er det ikke længere nødvendigt at benytte softwaret på den USB nøgle. Når den password beskyttede USB nøgle bliver sat i computeren fremover, vil Windows automatisk spørge efter password inden det er muligt at læse filerne på enheden.
Programmet koster et lille symbolsk beløb, men der medfølger en livslang licens til programmet og det kan benyttes på et ubegrænset antal USB nøgler.
Programmet sørger for at alt data på USB nøglen er krypteret og ulæselige, hvis du ikke angiver det korrekte password.

Download SecureStix

password beskyttelse af usb

 

3. Krypter med usb nøgle med TrueCrypt

Hvis du vil have top sikret din data på din USB nøgle, så kan du bruge det gratis program TrueCrypt. Programmer giver dig mulighed for at kryptere alle din filer, diske og virtuelle disk, så de ikke kan læses, før de er blevet dekrypteret med det rigtig password via Truecrypt. Desværre er dette program ikke det mest brugervenlig eller plug and play, så programmet skal være installeret på de computer, hvor USB nøglen skal kunne læses og ændres.

Programmet er gratis og kan hentes på truecrypts


 

By | 2017-03-10T20:35:28+00:00 september 15th, 2012|Alle indlæg, Software, Windows|0 Comments

About the Author:

Jeg er uddannet IT-supporter ,siden da har jeg haft en fuldtidsstilling i en ServiceDesk og i min fritid roder jeg lidt med Vislo og andre webtjenester. Jeg er meget interesseret i diverse technologier indenfor computerens verden og elsker udfordringer. Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar