Langsom computer ?- Hurtigere computer Tips & Tricks

/, Software, Windows/Langsom computer ?- Hurtigere computer Tips & Tricks

Langsom computer ?- Hurtigere computer Tips & Tricks

 

Hurtigere computer med nedenstående metoder!. Herunder vil jeg give dig en forklaring på hvordan du manuelt kan få en hurtigere computer helt gratis. Alle metoderne kan udføres uden den store kendskab eller erfaring med oprydning i Windows, ved at følge vores vejledning. Derudover kan næsten alle punkterne herunder udføres uden download af ekstra programmet. De fleste er metoderne er nemlig værktøjer som allerede findes som standard i de fleste Windows udgaver.

Denne vejledning er bygget over funktioner og værktøjer i Windows 7 og 8.

Windows Vista !FY 

Hurtigere computer med nyt styresystem!. Hvis du benytter Windows Vista som styresystem, så bør du overveje at opgradere til en nyere udgave af Windows som windows 7 eller 8.

Grunden til jeg siger du skal overveje at opgradere til en nye version af simpelthen fordi Windows vista er ekstra resource krævende,  hvilket betyder mere at styresystemet benytter store mængder Ram og CPU. Derudover er det ikke specielt gennemfør af Microsoft, det er derfor vi oplevede det hurtige udskiftning af Windows Vista til Windows 7. Hurtigere computer med

Windows 7 & Windows 8

Kort version: Her er den korte liste, som kun vil indeholde hovedpunkterne af en professionel hurtigere computer oprydning. Hurtigere computer kan du få ved at følge punkterne herunder. Har du behov for en bedre forklaring end hovedpunktet, så kan du læse en længere forklaring længere ned i teksten på denne side.

Opskrift til hurtigere computer

 

 

Længere forklaring til ovenstående punkter herunder:

Resource monitor

Hvis du har Windows 7 eller Windows 8 installeret på din computer, så kan du benytte Resource monitor værktøjet til at få et overblik over hvad der kører langsomt på computeren.
Du har mulighed for at tjekke, hvad enkelte programmer benytter af CPU, RAM, Harddisk eller Netværk og på den måde finde ud af hvad der kører langsomt på din computer eller hvor din flaskehals ligger henne.

Hurtigere computer

Benytter din computer meget ram, kan det enten betyde for lavt antal ram eller over-kill af programmer og gadgets der kører op computer. Hvis det er tilfældet så prøv at lukke alle de programmer du ikke altid benytter og gadgets.

Adgang til Resource monitor:

 • Tryk CTRL + ALT + DEL
 • Vælg Task-manager
 • Vælg fanen “Performance”(Ydelse)
 • Klik på knappen “Rosource monitor”

Hold øje med graferne til højre i programmer, for at få en ide om hvad der benytter dine ressourcer og om du benytter alle ressourcer som maskinen har.

Fyldt harddisk? 

Hvis din system harddisk er fyldt, kan det betyde stort nedgang i performance på din computer. Windows vil helst gerne have minimum 13% ledig harddisk plads, så den kan flytte filer og oprette temp filer til diverse programmer.

Hvis din harddisk er fyldt, vil jeg forslå dig at slette gamle spil og programmer fra computeren, for at opnår mere plads til dit styresystem.
Hvis du har mange billeder, video, film osv. liggende på din system harddisk, så vil det være optimalt at flytte disse filer væk og over på en anden intern harddisk som D: drevet eller en ekstern harddisk, for at opnår den bedste performance i Windows.

Hvis du har system gendannelse slået til, kan det hjælpe at slette gamle punkter, da de også optager en masse plads på din harddisk.

Slet programmer og spil

 • Åben Start -> kontrol panel
 • Tryk på “Programs and features”
 • Højre-klik på programmet og tryk på fjern / Uninstall
 

Disk clean-up

Når man benytter Windows som bruger, så vil der efterhånden blive placeret en masse skjulte filer i Windows, som kan være med til at gøre din computer ekstremt langsom. Din computer vil være ekstra langsom, hvis den har plads problemer på harddisken.
Herunder er de punkter af data der ligger skjult i Windows og fylder på din harddisk

langsom computer

 • Downloaded program files
  Downloaded program filer er ActiveX kontrol og JAVA applets, som automatisk bliver downloaded og gem på harddisken efter brug.
 •  Temporary internet files
  Midlertidige Internet filer er de filer der bliver downloaded og gemt, når du besøger hjemmesider. Alle billeder, html og javascript du benytter på nettet, bliver automatisk gemt på din harddisk. Dette kan fylde rigtig meget, hvis du ikke sletter dine filer regelmæssigt eller hvis du bare besøger mange forskellige hjemmesider.
 • Offline Webpages
   Hvis du downloader hjemmesider til offline tilstand, så kan det være en god ide at slette dem, når du er færdig med at benytte dem, så de ikke bare optager harddisk plads.
 • Recycle bin (papirkurv)
  Windows papirkurv- Når  du sletter filer og data i Windows bliver filerne automatisk overført til papirkurven. Filerne bliver slettet så du ikke længere kan se filerne på placeringen, hvor de er blevet slettet fra. Filerne befinder sig dog stadig i Windows papirkurv, og først når du sletter filerne her, vil de blive slettet på din harddisk så der er mere plads tilgængeligt.
 • Setup log files
  Når du installere et program i Windows, vil programmet lave en log fil, der indeholder information om opsætning af programmer. Dette punkt fylder ikke det helt store, men hvis du tit installere nye programmer, kan det hjælpe at slette disse log filer også.
 • System error memory dump files
   Memory dump filer er en kopi af alt indholdet fra rammene i computeren. Indholdet af rammene bliver automatisk kopieret over i et memory dump, når computeren går ned.
  Man bruger disse filer til at analysere og fejlfinde på systemet.
 • System error minidump files
   Minidump filer bliver automatisk genereret af Windows, når der opstår en BSOD(Blue screen of death). Filerne kan bruges til fejlfinding udefra fejlkoder. Som kan fortælle dig hvad fejlen skyldes, enten programmer, hardware eller driver.
 • Temporary files (TEMP)
  Programmer installeret på computer opretter temp filer, som programmet benytter mens det kører for bedre performance. I de fleste tilfælde vil filerne blive slettet efter programmet er lukket, men det er desværre ikke altid tilfældet. Du kan slette alle temp filer der er over en uge gamle, så er du sikker på du ikke sletter noget der bliver brugt p.t
 • Windows error rapport
  Hver gang du får en fejl i Windows og Windows forsøger at lave en error rapport, som den kan sende til Microsoft, så bliver der oprettet en fil på computeren, som indeholder alt den information.
 • Thumbnails
  Thumbnails er små billeder som Windows opretter, så brugeren har mulighed for at se et preview af filerne man markere, for at kunne se indholdet af filen uden man behøver at åbne programmet.I stort set de fleste tilfælde vil du udføre en harddisk clean-up på din System disk, da det er den der som regl bliver overloaded med diverse ting og sager.

 

Start harddisk Cleanup

 • Åben  Start -> Computer
 • Højreklik på C: drevet og vælg -> Properties / Egenskaber
 • Under fanen General klik på “Disk cleanup” (Det tage tage flere minutter at åbne, alt efter performance på din computer)
 • I Disk cleanup listen sæt flueben i de ting du ønsker at fjerne. (Hvis du er i tvivl om hvad du kan slette og ikke kan slette, så læs punkterne igennem under Harddisk cleanup længere oppe på denne side)
 • Klik derefter på “OK” for at starte oprydning af harddisk.

Slet Java og flash cache

Efterhånden som du surfer rundt på nettet efter hjemmesider og videoer, måske også spil, som benytter Java eller Flash, så bliver der hver gang gemt en kopi af indholdet på din computer kaldet cache. Det giver mulighed for hurtigere adgang til filer, men hvis du besøger mange ny hjemmeside,spil, video osv. så kan der hurtigt fylde op på din harddisk.

 Instruktioner JAVA:

 • Tryk på Start -> Kontrol Panel
 • Dobbelt-klik på ‘Java’
 • Tryk på ‘Settings’
 • Tryk på Delete Files
 • Vælg ‘Trace and Log Files’ og ‘Cached Applications and Applets’
 • Klik ‘Ok’ for at udføre sletning
 Instruktioner Flash:
 • Tryk på Start -> Kontrol Panel
 • Dobbelt-klik på ‘Flash Player’
 • Tryk på ‘Delete all..’
 • Vælg ‘Delete all Site Data and Settings’
 • Klik ‘Ok’ for at udføre sletning

 Disk defragmenter din harddisk 

Hurtigere computer med disk defragmentering. Efter hånden som du benytter Windows, vil du installere nye programmer, spil, downloade og slette igen, for at installere nogle helt andre programmer. når der bliver ændret i data på computer, går det udover placering af data stykkerne på harddisken, hvilket kan sløve ydeevnen fordi harddisken skal bruge længere tid på at lede efter de filer den skal bruge, da de ikke længere ligger i rækkefølge på harddisken. Du vil helt sikkert kunne mærke en hurtigere computer opstart efter du har defragmenteret.

 • Tryk på Start
 • Søg efter ‘Disk Defragmenter’  åben programmet
 • Vælg og marker ‘C:’
 • Tryk derefter på ‘Defragment disk’

Alt efter størrelse på harddisk og antal filer, så kan det tage alt fra 10 minutter
og op til flere timer, men det er det hele værd!.

Disk defragmenter ikke en SSD

Oprydning og optimering på SSD

Kunne du tænke dig en Hurtigere computer, så er det klar en SSD harddisk du skal investere i, det vil gør din startup og loading af programmer. Se forskellen herunder:

Alt efter hvilket mærke du har i SSD, så skal du benytte forskellige værktøjer. Hver mærke har udviklet hver deres optimeringsværktøjer, og desværre virker de ikke på tværs af mærker. Som vi kender det fra mekaniske harddiske og disk deframentering, som virker uanset mærke og model.

Intel SSD Toolbox  

OCZ SSD Toolbox

Kingston SSD

 

Ryd op i Internet explorer

Internet explorer og andre browser for den sags skyld, de gemmer en masse information om en hjemmeside, hver gang du besøger en hjemmeside. Alle billeder, java-script koder osv. bliver downloadet ned på computer og gem, så man hurtigere kan få adgang til den samme hjemmeside igen, uden at skulle hente alle billeder igen. Desværre fylder det hurtigt op på computeren og især hvis du besøger mange forskellige hjemmesider. Det er derfor en god ide med jævne mellemrum at slette data i sin browser.
Instruktioner til Internet explorer:

 • Åben internet Explorer
 •  Tryk på Tools -> Internet options
 • Under Browsing history klik på knappen ‘Delete..’
 • Sæt flueben i følgende:
  • Preserver Favorites website data
  • Temporary Internet files
  • Cookies
  • History
  • Download History
 • Klik derefter ‘Delete’ for at udføre sletning af data.

Fjern gamle printere

Har du en gammel printer du ikke længere bruger installeret på din computer, så kan det være en god ide at slette den. Det kan blandt andet være et problem, hvis du har dokumenter der ligger i kø til print.
Det kan skabe en masse problemer og på den måde benytte en masse ressourcer på computeren.

Instruktioner:

 • Tryk på Start -> Devices and Printers
 • Højre-kil på printer -> tryk Remove device (Fjern Enhed)

 Fjern startup programmer

Har du mange programmer der åbner automatisk under opstart af Windows, så skal du overveje at fjerne så mange som muligt og holde din opstarts-liste så kort som muligt.
Du kan altid åbne de programmer du skal bruge, efter Windows er startet. Dette vil gøre en stor forskel i opstartstiden på computeren.

Forklaring og vejledning til at fjerne startup programmer i Windows kan findes her.

Virus – Spyware – malware

Virus – spyware og malware er den største synder, når vi taler om langsom computer. Bare en enkelt virus kan sløve din computer helt vildt og opsluge det meste af din performance.
Det er derfor altid en god ide at holde sit system rent, både på grund af performance men det vigtigste af alt din sikkerhed for data, og personfølsomme informationer.
Sørg altid for at have et aktivt antivirus program, og opsæt en ugentligt skan af hele dit system. På den måde kan du være sikker på du ikke har noget snavs på din computer, og på den måde få en hurtigere computer.

Instruktioner:

 • Skan din computer (Fuld skan) med dit antivirus program.
Hvis du ikke har et antivirus program og ønsker et gratis et kan vi anbefale:
 
[attention]Vigtig! Skan din computer med en fuld skan. Fjern alle trusler som der bliver fundet og genstart derefter computeren. Kør derefter en fuld skan igen for at bekræfte at alle virus er væk. Hvis du stadig har virus på computer så følg nedenstående:[/attention]
Stadig virus!
Hvis du stadig har virus på din computer efter du har kørt 2 fuld skan med dit eget antivirus og fjernet hvad der var af virus, så er der stadig håb, der findes nemlig et par programmer som er lidt mere dybde gående og fjern virus/spyware på et højere niveau.

 

Malewarebytes: Er et all around og kan fjerne stort set de fleste trusler på din computer. Både Virus -spyware- maleware osv. Programmet er gratis og kan hentes via linket i starten af linjen.

 

ComboFIX: er som Malewarebytes et all around skanner. ComboFix er er dog mere effekt og bliver kørt via command promt. Programmer skanner selv hele computer og sletter selv diverse trusler. Til sidst laver programmet en fuld rapport over de trusler den har fjernet.

Prefetch!. 

Hurtigere computer med cleaned Prefetch. Prefetch er en mappe som indeholder filer og data om de programmer som du mest bruger. Program filerne vil blive placeret i prefetch mappen og fremover vil computeren loade disse filer, når den starter op, så du kan få hurtigere adgang til dine mest brugte programmer.
Windows siger at mappen gerne skulle holde sig selv ren, men det er desværre ikke altid tilfældet, så en manuel sletning af indholdet i Prefetch kan hjælpe på performance.
Næste gang du genstart efter sletning, vil du opdage det tager lidt længere tid, da Windows vil genere de nødvendig filer til programmer i Prefetch.

Instruktioner:

 •  Åben Start -> Computer
 • Åben C: -> Windows
 • Dobbelt klik på mappen ‘Prefetch’
 • Tryk CTRL – A og derefter delete for at slette indholdet.

 

Mange tak fordi du læste vores vejledning til hurtigere computer. Synes du at der mangler noget i denne guide eller har du bare spørgsmål, så skal du være velkommen til at smide en kommentar længere nede.

By |2017-03-10T20:35:26+02:00november 22nd, 2012|Alle indlæg, Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar