Skærmbillede i Windows 7

/, Windows/Skærmbillede i Windows 7

Skærmbillede i Windows 7

 

Skærmbillede eller screendump som det også bliver kaldt, bliver dagligt brugt af de fleste brugere på en computer.  Fordelen ved et skærmbilledet er at du kan gemme det information du har på skærmen, i et billedet.  Dette bruges tit i sammenhæng med fejlmeldinger osv.  Hvis du F. eks skal sende en fejlmelding til din computer leverandør eller til en computer supporter.  Brugere der er IT-kyndige vil normalt, bruge knappen “Print scrn” og derefter paste billedet ind i F. eks Paint.

 

 

I Windows 7 er der en indbygget feature kaldet “Snipping Tool”. Snipping tool er Microsoft svar på et et skærmbillede program, som gør det nemt for brugeren at lave et skærmbilledet.
Programmet kan findes ved at åbne start menu og søge efter “Snipping Tool”. Snipping Tool’et er hurtigt og meget brugervenligt, Så snart programmet er åbnet vil skærmen blive lysere og du skal nu bare trække hen over det område du ønsker at tage et skærmbilledede af. Derefter vil der komme et nyt vindue frem og vise et billedet, af det du har valgt at markere med markøren.

Programmet er meget enkelt og har ikke de store indbyggede funktioner. Der er desværre ikke muligt for at tegne pile eller skrive tekst henover billedet osv.
Man har nogle få muligheder for at vælge hvordan man ønsker at tage sit skærmbilledet. Valg mulighederne kan ses herunder:

Skærmbillede

Ulempe

Programmet er desværre bygget sådan at man skal have programmet åbnet, når man ønsker at tage et skærmbilledede, i stedet for at havde gjort det muligt at bruge f. eks “Print scrn” knappen til at aktivere Snipping tool’et.
Det er dog muligt at ændre på denne ulempe, ved at højre-klikke på Snipping tool’et og vælge Egenskaber(properties) og derefter indtaste en genvej, som man ønsker at benytte til at åbne Snipping tool’et med.
Det kunne eksempelvis være CTRL+ALT+2. Det er desværre ikke muligt at ændre CTRL+ALT i denne genvej. Det er kun muligt at ændre den sidste kombination.

 

Snagit

Hvis man ønsker et mere avanceret skærmbilledet værktøj, vil jeg klar anbefale SnagIt. SnagIt er et fantastisk skærmbilledet værktøj eller dokumentations værktøj, da det har mange forskellige funktioner.
Programmet byder eksempelvis på skærmbilleder i alle forskelle former og vinduer osv. også er det også muligt at optage en video i stedet for et billedet.

Værktøjet i SnagIt til at ændre skærmbilleder er spækket til med funktioner, hvilket gør det muligt at sætte pile, tekst og information osv. Dette gør det meget nemmere for f. eks modtager udpeje de områder der skal ligges mærke til.

Vi har her på Vislo.dk lavet en kort video af programmet SnagIt. Videoen kan ses på denne side.
Hvis du har nogle spørgsmål eller ris og ros skal du være velkommen til at ligge en kommentar.:)

 

Tak fordi du læste “Skærmbillede i Windows 7”

 

By |2017-03-10T20:35:35+02:00juli 27th, 2011|Alle indlæg, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar