Ultimativ guide til længere batteritid på bærbar computer

///Ultimativ guide til længere batteritid på bærbar computer

Ultimativ guide til længere batteritid på bærbar computer

 

Har du glemt opladeren på vej til et vigtig møde? det kan jo ske for selv den bedste. Der er ikke ret meget du kan gøre ved computerens strømforbrug på batteriet, men det er muligt at nedsætte strømforbruget væsentlig ved at deaktiver eller justere forskellige indstillinger på computeren.

Hvis du har en gammel bærbar, hvor batteriet dør på få minutter efter en fuld opladning, vil de nedenstående punkter ikke have den store effekt på længere batteritid. Du skal i stedet overveje at invistere i et nyt batteri.

 

længere batteritid

For at hjælpe med at maksimere batteriets levetid, er det vigtigt først at forstå, hvad de forskellige enheder sluger i strømmen når din laptop benytter batteriet. I en moderne bærbar computer, er det simpelt-LCD-panelet der er den største synder. diagammet her viser hvad de forskellige enheder i computeren bruger i procent af batteriet. Man kan ikke 100% regne med det samme strømforbrugi alle computere, det er skyldes de mange forskellige hardware komponenter der findes, som alle sammen har forskellige strømforbrug alt efter model mærke.

Strømforbruget vil stige markant, hvis du arbejder med tung grafik, eller store processor opgaver, fordi CPU og grafikkortet skal bruge en større mængde strøm for at kunne yde mere.

 

Finjuster dine strømstyringsindstillinger

Den første ting du kan gøre er at sørge for, at du har en god strømstyringsmodel akti på computer, når du kører på batteri. Den ‘høj ydeevne’ profilen er altid fristende, men du vil opbruge dit batteri meget hurtigere, så vælg den Strømbesparelse eller Balanced profil, og sørg for at det er indstillet til at slukke skærmen hurtigt efter inaktivitet, da det er den største strømforbrug.

For yderligere strømbesparelse, kan du ændre i avancerede strømstyringsindstillinger, og sørg for, computeren benytter mest muligt strømbesparelse på batteri og forlænge leve tiden. ændre planen så computeren hurtigere slukker for harddisk, grafikkort og harddisk ved inaktivitet.

Da vi allerede har vist, at LCD-skærmen er den største forbruger på dit batteris levetid,  er den hurtigste måde at spare på batteriet liv er ved at bruge din bærbare computer hardware knapper til at styre skærmens lysstyrke. De fleste moderne bærbare computere kræver at holde funktionstasten(Fn) og bruge lysstyrketaster, og skru så langt ned du ønsker (mens det stadig er synligt for dig.).

Sørg for at din strøm profil er indstillet til at slukke for skærmen hurtigt, når din bærbare computer er inaktiv, og fjern pauseskærme samt overdreven brug af de grafiske funktioner. Du kan også få mere batteri levetid, hvis du deaktiver Aero funktionerne i Windows.

 

 

Optimer din hardware for Strømforbrug

Har din bærbare computer en Bluetooth-adapter, som du ikke bruger? Hvad med IR? Hver af disse enheder bruger strøm bare ved at de er aktiveret, og hvis du ikke bruger dem,  kan du deaktiver dem for at spare på strømforbrugt.Hvis du bruger din bærbare computer på fly, tog eller andet sted uden et trådløst hotspot, så benyt din hardware-knappen til at deaktivere Wi-Fi-adapter, ellers kan  deaktivere den manuelt i Kontrolpanel.

 

Prøv at undgå at bruge usb adapter, da de kan dræne batteriet hurtigt. Sørg for at dine USB-enheder er indstillet til at tillade Windows at lukke dem for at spare strøm, Du kan ændre denne indstilling på selve enheden i enhedshåndtering (Device manager).

Tjek om din bærbare computer har RAM nok, hvis ikke vil Windows lave mange flere skriveninger og læsninger på din harddisk, fordi du ikke har nok RAM til at holde aktiv data lageret.

 

Luk dine baggrunds programmer

Luk alle de baggrunds programmer på din computer som du ikke benytter, det minsker dit RAM og CPU forbrug. Deaktiver også din skrivebord gadgets fra Windows. Der findes flere forskellige gratis programmer på internettet som nemt kan lukke dine baggrundsprogrammer. Google it.;)

 

By |2017-03-10T20:35:30+02:00juli 14th, 2012|Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar