10 tips til at spare strøm på din smartphone (iPhone , Android, Blackberry)

/, Android, Apple, Google, Mobil, Software/10 tips til at spare strøm på din smartphone (iPhone , Android, Blackberry)

10 tips til at spare strøm på din smartphone (iPhone , Android, Blackberry)

Spare strøm på din smartphone

Apple, Google, BlackBerry, Samsung er andre globale brands, som har udgivet smartphones hvor udstyret med kraftfulde mobile operativsystemer, såsom Googles Android, Nokias Symbian, Apples iOS. Disse mobile operativsystemer, giver blandet andet mulighed for at spille spil, lytte til MP3-filer, tage billeder, samtighed med du kan gå på internettet og steame videoer.


På grund af den store efterspørgsel på multi-funktionalitet, så får telefonerne idag flere og flere funktioner samt apps, og telefonerne bliver mindre og mindre. Det er ikke underligt at batteriets levetid er et problem, for både udviklere samt producenter af telefoner og batterier. Gennemsnittet af smarphone batterier holder mellem 1-2 dage på en fuld opladning.

Mens vi venter på den hardware udvikling indhenter det støt stigende batteriforbrug, men i mellemtiden er alternativet at spare på batteriet forbrug. Batteriets levetid kan udnyttes effektivt og opsættes, så intet går til spilde. Hvis du ikke altid har en oplader eller et ekstra batteri med dig overalt, kan du blive nødsaget til at minimere dit batteri forbrug.
Her er 10 måder du kan få din smartphone til at holde længere

1. Slå Vibration fra
Vibration i din mobiltelefon, er en fantastik måde at få meddelelse om at du modtaget et opkalder eller en SMS, når du har sat din mobil på lydløs. Hvis du er befinder dig steder, hvor du kan have din telefon på lyd, så kan det klart anbefales, det får batteriet til at holde længere.
Vibration brugere mere strøm end ringetoner!. Lyde som bruges til ringetoner, behøver kun få vibrationer fra telefonenshøjtaler. Det kan du jo sammenligne med vibration(lydløs), som får hele din smartphone til at vibrere, så afspilning af ringetoner forbruger en del mindre strøm. Hvis du ikke benytter dig eller finder det rart at have vibration på din mobil, så slå det fra og forbedre din batterilevetid.

2. Lavere lysstyrke
Dette tip påvirker batteriets levetid drastisk. Det er indlysende, at dæmpning af lysstyrken på din skærm vil reducere din smartphone strømforbrug da skærmen ikke skal benytte den samme mængde strøm. Hvis du tit tænder og slukker din skærm, eller har den tændt i længere tid, vil du hurtig kunne mærke forskel på batterilevetiden, ved at sænke din lysstyrke. De fleste nye smartphone, har en automatisk-lysstyrke som vil ændre sig i forhold til lyset hvor du befinder dig. Personligt benytter jeg manuel styring af lysstyken, da jeg ikke behøver det krafige baggrundslys.
3. Kortere time-out på skærm
På samme måde, hvis du ønsker at minimere strømforbruget på din smartphone er en kortere time-out et andet godt sted, hvor du bør overveje at justere på længden af tiden, hvor skærmen er tændt.
Nogle har ikke for vane at “låse” telefonen, efter de er færdige med at benytte telefonen, de lader blot skærmen gå på time-out. Kortere timeout varighed vil sikre, at telefonen ikke spilder strøm, når du ikke bruger den.

4. Sluk telefonen, hvis du ikke skal bruge den
Selvom det er rigtigt, at det bruger mere batteri at tænde for telefonen end det gør, når man unlocker telefonen fra sleep mode. Hvis du ved du ikke skal bruge din telefon i en længere periode, så kan du spare en stor mængde batteri, ved at slukke den i mellemtiden.
Du kan måske undre, dig over hvorfor du bør tænke over dit batteriniveau, når du alligevel har en oplader med dig eller derhjemme. Grunden er simpelhen, at jo flere gange du oplader dit batteri, desto mere slider du på batterilevetiden.

5. Oplad dit batteri rigtig
Når der er tale om telefon opladning, er der sædvanligvis to typer af genopladelige batterier der almindeligvis anvendes til smartphones: Lithium-ion (Li-ion), og nikkel-baserede batterier: nemlig nikkel-metalhydrid (NiMH) og Nikkel-Cadmium (NiCd).
Batteriet kapacitet i NiCd-batterier bliver reduceret, hver gang du genoplade dem. Ikke desto mindre, NiCd-batterier har længere levetid dvs de kan genoplades oftere end NiMH-batterier. Nikkel-baserede batterier skal oplades fuldt, når de er mere eller mindre løbet tør for strøm.
Li-Ion-batterier har den længste levetid blandt de tre typer af batterier, men de skal også oplades mere hyppigt (selvom batteriet ikke er fuldt opbrugt) for at batteriet kan opretholde sin oprindelige kapacitet. For at holde dit batteri i topform i længere tid, bør du finde ud af hvilken type batteri, din bruger smartphone vedligeholde en passende opladning strategi for optimal brug.

6. Luk baggrundsprogrammer
Nogle personer åbner den ene app efter den anden app ud at lukke programmet, når man ikke længere har behov for det. Dette bliver kaldt multi-tasking, mange smartphones på market har denne funktion, men det er også en væsentlig grund til, at batteriets levetid bliver drænet meget hurtigere. Det værste ved multi-tasking på smartphones, er at dine baggrund apps vil opsluge dit batter
Så ofte som muligt, bør du lukke dine apps, hvis du ikke bruger dem. Der er findes nogle gode apps derude, der kan administrerer multitasking til din smartphone for at sikre, at dine programmer ikke sluger alt batteriet. For Android brugere, kan man hente app’en ‘Advanced Task Killer’.

7. Deaktiver GPS
Visse apps bruger mere batteri end andre, især apps, der anvender GPS-system til at spore din placering. Din smartphone har en GPS-enhed, der gør det muligt at sende og modtage signaler til og fra satellitter for at bestemme din nøjagtige placering, Dette er nødvendig for visse apps, for de kan virke, eksempelvis, Google Maps og Check-in på Facebook.

Når nogle af disse programmer kører i baggrunden, vil nogle af disse apps fortsætte med at sende og modtage signaler. Det forbruger en masse strøm på dit batteri når den løbende sender og modtager signaler, selvom du måske ikke er klar over det. Derfor bør du altid sørge for du har nogle disse særlige apps lukket, når du ikke har brug for dem.
8. Deaktiver Bluetooth, Wi-Fi, 3G/4G
Energi forbruget er højt når din smartphone søger efter signaler, Wi-Fi, 3G eller Bluetooth osv. Når signalerne på din smartphone er dårlige, vil telefonen automatisk forsøge at finde en bedre forbindelse. Gentagne søgningen efter bedre signaler kan nemt dræne dit batteri.
Det jeg siger er at du skal slukke Wi-Fi og Bluetooth, når du ikke har behov for internet eller bluetooth enheder, det spare dig for rigtig meget batteri levetid. Du kan deaktiver dine forskellige forbindelser igennem indstillinger på din smartphone.

9. Minimer meddelelser
Med konstant forbindelse til internettet, er vi tilbøjelige til at få meddelelser på vores smartphones hele tiden, det være opdateringer om de seneste nyheder, e-mails, high scores fra spil, add-ons til apps osv.
Det er ikke bare alene irriterende hele tiden at modtage irrelevante underretninger der rent faktisk kan vente, men det sluger også hurtig batteri for hver af disse meddelelser. Hver indgående meddelelse vil lyse op på skærmen, lave en lyd eller vibrere.

Administrere dine indstillinger godt og deaktivere unødvendige meddelelser for at spare lidt på batteriet

10. Oprethold Cool Temperatur
Nogle har måske bemærket, at smartphone batteri løber ud hurtigere, når de er varme. Nemmere sagt, lad ikke dine smartphones ligge i direkte sollys eller i høje temperature.
En af de mere almindelige hændelser ville være at forlade din smartphone i din parkeret bil som står i solen. Batteriet vil fungere optimalt i køligere omgivelser, så prøv at ungå scenarier, hvor telefonen er udsat for unødvendig og overdreven varme.

By |2017-03-10T20:35:28+02:00september 1st, 2012|Alle indlæg, Android, Apple, Google, Mobil, Software|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar