Skal du installere Windows 7, 8 32-bit eller 64-bit?

/, Software, Windows/Skal du installere Windows 7, 8 32-bit eller 64-bit?

Skal du installere Windows 7, 8 32-bit eller 64-bit?


Skal du til at installere Windows 7 på din computer`? Men du er måske i tvivl om hvilken version du skal installerer. Der findes både en 32-bil (x86) udgave og en 64-bit udgave af Windows 7. I dette indlæg vil jeg give dig en dybere forståelse for de forskellige Windows udgaver(32-bit eller 64-bit?).
Spørgsmålet omkring hvilken version man skal vælge, er blevet stillet rigtig mange gange, siden den første Computer med indbygget x64 processor udkom. Der har længe været computer på market med 64-bit arkitektur, men det første rigtig styresystem der understøttede 64bit, var Windows Vista. Da Vista udkom begyndte market at vokse for 64bit, Der blev derfor solgt en masse færdig konfigureret bærbar og stationære computere med Windows Vista Preinstalleret. Alle styresystem efter vista udkommer i en 64bit version, blandt andet Windows 7, Windows 8 og Windows Server.

Du ændre dig stadig over 64bit og hvorfor 64-bit operativsystemer er ved at blive populære, og hvilke fordele, man får ved at vælge en 64bit version af sit styresystem. En af de hyppigst citerede forskelle er, at 32-bit arkitektur har en hukommelsesgrænse på 4 GB (2 ^ 32 bytes). Dette tillader dig at bruge omkring 2,75-3.5GB RAM efter IO reservationer er indregnet i.

På papiret kan 64-bit arkitekturen Adresser 16 exabytes hukommelse (2 ^ 64), eller mere end 4 milliarder gange større end sin forløber(32bit). Forbruger udgaver af Windows Vista tillade fra 8GB til 128 GB fysisk hukommelse, afhængigt af versionen. Windows 7 har fået et pift og kan rumme op til 192 GB med den professionelle version.
Andre fordele ved at benytte et 64bit styresystem, er at du kan udnytte programmer der er kodet til 64bit. Det giver dig en bedre mulighed for at udnytte din ressourcer i din computer. 64bit programmer kan benytte mere ram og har i de fleste tilfælde også mulighed for at benytte flere cores i din processor på en gang. Derudover skal jeg også nævne at sikkerheden er øget gevaldigt med hardware-backed DEP, Kernel Patch Protection og tvunget driver-signatur.
Dette er bare en del af de mange fordele, ved 64bit.

32-bit eller 64-bit?
Skal du installere det?
Før du beslutter dig om du skal bruge et 64bit styresystem, er det altid en god ide at tjekke følgende:
• Tjek driver til dit hardware, findes der en 64bit version til din komponenter?
• Har du mere end 4GB ram i din computer?
• Skal du benytte 64bit kompatibel programmer?
Hvis du kan sige ja til ovenstående punkter, så skal du helt klar installere et 64bit operativsystem på din computer.

Microsoft har også udviklet et par online værktøjer, der kan scanne dit system og eksterne enheder, og giver dig en prognose over, hvad der understøttes af 64bit i øjeblikket, og hvad der ikke er kompatibelt. Softwaret hedder “Windows 7 upgrade advirsor”. du kan hente det her.

Vidste du?
Vidste du at hvis du køber en version af Windows 7 vil boksen både indeholde en 32-bit eller 64-bit dvd så man selv har mulighed for at vælge mellem de forskellige arkitektur versioner.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By |2017-03-10T20:35:28+02:00august 30th, 2012|Alle indlæg, Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar