Gør computeren hurtigere med følgende tips

/, Windows/Gør computeren hurtigere med følgende tips

Gør computeren hurtigere med følgende tips


Ved at følge de nedenstående tips, kan du hurtigt og nemt vedligeholde din computer og øge ydeevne. Disse tips hjælper Windows med at holde sig i topform og ikke blive langsommere med tiden.

Har du ikke kendskab eller tid nok til at udføre nedenstående tips til oprydning på din windows computer, så findes der heldigvis programmer der kan klare det helt automatisk for dig, se mere her

! Husk Det er kun muligt at udføre alle tips herunder, hvis man er logget på som administrator.

 

Gør computeren hurtigere 

gør computeren hurtigere

1. Spyware

Spyware har den funktion at opsamle personlig information på en computer uden at advare brugeren om at informationen bliver givet videre. Spyware kan F. eks være bygget til at videresende alle oplysinger om hjemmesider der bliver besøgst samt brugernavn og password til hjemmesiderne. Hvis en computer er ramt er spyware vil den typisk have en dårligere performance. Det er muligt at beskytte sin computer mod spyware ved at bruge et af følgende værktøjer: Malwarebytes eller Spywaredocktor .

Microsoft har også udgivet deres eget værktøj til bekæmpelse af både Virus, Spyware og Adware. Programmer hedder Microsoft Security Essentials og kan hentes gratis på Microsoft hjemmesiden

Mere om Spyware her.

2. Gør plads på din harddisk

Ryd op på din system harddisk, prøv så vidt muligt at holde den fri for data såsom billeder,video,dokumenter osv, da det giver bedre diskperformance til dit system.

Placer daten på en anden harddisk, hvis det er muligt!.

Det anbefaldes også at bruge Windows eget Cleanup tool. Programmet er meget brugervendligt og kræver ikke den store viden. Programmer søger automatisk din computer igennem for overflødige filer som “Temporary internet files”, “Setup log File”, Temporary files” osv, til sidst får du valgmuligheder om sletning af diverse grupper.

 

3. Formindsk søge tiden på din harddisk.

Diskfragmentering giver en go analyse af hvordan performance er på hele systemet.

Harddisken på en computer er en Flaskehals i forhold til de andre tilføjede komponeter i din comnputer, så det er altid en god ide at veligeholde sin harddisk performance, ved at lave en diskfragmentering. Diskfragmenteringen flytter rundt på filerne på harddisken, for at sætte F. eks program filer i blokke ved siden af hinanden, dette vil formindske vente tiden på åbning af programmer osv. Det bliver formindsket da harddisken ikke skal hente filerne flere forskellige steder, men kan læse dem i rækkefølge på harddisken. Både læsehastigheden og skrivehastigheder vil blive betydligt bedre efter en diskfragmentering.

 

Tip! Sæt eventuelt en automatisk diskfragmentering til hver 30 dag.

Det er også en god ide at diskfragmentere, hvis man har tilføjet en stor mængde data på harddisken eller har installere en del programmer.

 

4. Find og reparer harddisk fejl.

Der kan opstå det der bliver kaldt Bad Sectors på harddisken, hvilket resultere i harddisken performance falder, og det kan i nogle nogle tilfælde resultere i problemer med skrivning på harddisken. Søg din harddisk igennem for fejl ved at bruge Error Checking utiltity. Programmer kan findes ved at højreklikke på en harddisk i denne computer.

 

5. Brug ReadyBoost?!?

ReadyBoost kan kun bruges i Win Vista eller 7. ReadyBoost skal kun bruges, hvis du ikke har nok hukommelse(RAM) i din computer. Det er muligt at forbedre performance for computer med for lidt ram. Det er muligt at bruge F. eks en USB nøgle elller et hukommelseskort som “Flash-RAM” i computeren som en slags udvidelse af ram i computeren.

 

6. Opgrader dit styresystem

Hvis dit styresystem hedder Windows Vista, så burde du overveje at skifte til Windows 7, da Vista bare er en dårligt bygget og langsom udgave af Windows 7. Du vil uden tvivl kunne mærke forskel i performance fra Vista til Win 7

 

7. Fjern overflødige Opstartsprogrammer

For at holde din opstartstid ned og for at beholde performance høj, bør man fjern overflødige opstartsprogrammer på ens computer.

Læse mere her

  Stadig langsom computer?`

Det er desværre ikke altid muligt at fjerne alle fejl og problemer på en computer manuelt, det kan i nogle tilfælde være nødvendigt at benytte et oprydnings værktøj, som kan rense din computer og registrerings database . Programmet er helt automatisk og kan hentes her

By |2017-03-10T20:35:36+02:00maj 11th, 2011|Alle indlæg, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar