Opret Shutdown / Genstart / Lås computer genvej i Windows 7 – 8

/, Software, Tips og Tricks, Windows/Opret Shutdown / Genstart / Lås computer genvej i Windows 7 – 8

Opret Shutdown / Genstart / Lås computer genvej i Windows 7 – 8


Synes du det er blevet for besværgeligt eller kræver for mange klik at lukke computeren ned i Windows 8? Det findes der heldigvis en nem løsning på. Du kan nemlig hurtig og nemt oprette en genvej på skrivebordet, som enten lukker computeren, genstarter eller logger brugeren af.

Hvis du ikke allerede har kendskab til oprettelse af denne form for genevej, så kan du følge vores vejledning herunder.

Opret shutdown / genstart / lås genvej

Start med at højre-klikke på skrivebordet, Vælg Ny, og derefter Genvej(shortcut)Indtast derefter din ønskede kommando i pop-up vinduet under Lokation / Browse, som vist på billedet herunder. I dette eksempel benytter vi shutdown –r –t 01. Denne kommando benytter shutodwn kommandoen med –r, som betyder genstart(restart), til sidst tilføjer vi –t 01, hvilket angiver hvornår computeren vil udføre kommandoen i sekunder.

Opret Shutdown

Shutdown Computer

Shutdown.exe -s -t 00

Genstart Computeren

Shutdown.exe -r -t 00

Lås Computeren

Rundll32.exe User32.dll,LockWorkStation

Aktiver Hibernate

rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState

Sleep tilstand

rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0

Når du klikker på Næste. Vil derefter blive spurgt om hvad du ønsker at kalde genvejen. Restart Computer benytter vi pga. den kommando vi valgte tidligere.Klik på Færdig(finish) for at oprette genvejen på skrivebordet. Dobbelt klik på genvejen og din computer vil straks lukke ned / restart eller lign.

Skift ikon på genvejen

Standard ikonet på en genvej er ikke særlig flot og hvorfor ikke vælge et billede der fortæller noget om din genvej?. Du kan evt. tilføje en rød knap til genvejen der slukker computeren.

Højre-klik på genvejen og vælg Egenskaber

Klik på Skift Ikon(Change Icon), derefter kan du vælge mellem de standard ikoner I Windows. Klik på Browse for at vælge et ikke standard ikon,


< Windows 8 du kan vælge at højre-klikke på din genvej og tilføje den til start.  Du finder derefter din shutdown genvej i start-menuen. Derefter kan du vælge at ændre størrelsen eller placeringen.
windows8-startmenu

By |2017-03-10T20:35:20+02:00august 26th, 2014|Alle indlæg, Software, Tips og Tricks, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar