Vis skjulte passwords i Browser (Chrome,IE og Firefox)

/, Homepage, Software, Tips og Tricks, Windows/Vis skjulte passwords i Browser (Chrome,IE og Firefox)

Vis skjulte passwords i Browser (Chrome,IE og Firefox)

I denne vejledningen viser vi dig, hvordan du kan få vist de skjulte passwords i browserne, ved brug af de indbyggede funktioner i softwaren. Stort set alle nyere browsere har en indbygget funktion, der gør det muligt at ændre direkte i koden på den siden, der bliver vist. På den måde kan du ændre koden og få vist de skjulte passwords i browseren. Dette trick virker på alle hjemmesider, hvis man har gemt passwordet til hjemmesiden. Det vil sige, hvis for eksempel Facebook automatisk logger ind eller du blot skal trykke enter for at få adgang til din Facebook side, så kan du få vist det skjulte passwords direkte i browseren. Jeg har testet det i  Google Chrome, Internet Explorer og Firefox og der virker det perfekt.

De fleste vil nok tro at det er en besværlig og tidskrævende process, men det er det faktisk ikke. Det kræver ingen form for kode kenskab og det tager ca. 10-40 sekunder at få vist den skjulte koder i browseren. Se med herunder, hvis du vil lære hvordan du udføre denne handling på din egen browser.

Vis skjulte passwords i Chrome

Google chrome har en række indbyggede web developer tools og plugins som standard, disse værktøjer kan hjælpe dig med at få vist de skjulte password på hjemmesider. Som du kan se på billede herunder bliver password skjult som punktumer ogdet password vil vi gerne have vist. Det kræver kun at man ændre typen fra Password til text i koden, men det er meget meget nemmere end du tror!.

1. På password boksen, højre-klik og tryk på “Vis detaljer om elementet (Inspect Element)

Facebook password chrome

Efter du har trykket på Vis detaljer om elementet, vil du automatisk få åbnet HTML koden til hjemmesiden og linjen med password boksen, vil blive markeret. Herefter skal du ændre et enkelt ord, for at få vist det skjulte password. Type=”password” skal udskiftes med ordet text, så det kommer til at hedde type=”text”

2. Slet password i Type=” og indtast text og tryk derefter Enter

vis gemte passwords

Hvis du kigger på password boksen på hjemmesiden nu, vil du få vist passwordet i plain text, som evt. kan kopieres eller lignende.

 

Vis skjulte password i Internet Explorer

Da der stadig er mange der benytter internet explorer, så har jeg valgt at lave en vejledning til denne browser også, selvom det faktisk er præcis den samme måde at gøre det på.

1. Højre-klik på password feltet og tryk på ‘Inspect element

Internet explorer gemte passwords

Derefter vil du få vist en boksen i bunden af din browser, som indeholder hele HTML koden for hjemmesiden. Her skal du igen ændre type feltet fra password til text.  Der er dog blev byttet lidt rundt på rækkefølgen af koden.

  1. Find type=” på den markerede linje og slet derefter Password og indtast Text, tryk derefter på Enter for at udføre ændringen.

IE-type-password-text

Herefter vil det skjulte password, blive vist i læselig tekst, Se herunder:

vis facebook password

Som nævnt tidligere er dette også muligt i Firefox, men da det er præcis den samme måde man gøre det på, har jeg valgt ikke at lave en vejledning til det. Følg Chrome vejledningen, hvis du vil gøre det på Firefox. 

Tak fordi du læste med, vi håber du har fået dit skjulte /glemte password igen :).. Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev, hvis du kunne tænke dig gratis tips og tricks i fremtiden.

 

By |2017-03-10T20:35:16+02:00september 20th, 2015|Alle indlæg, Homepage, Software, Tips og Tricks, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar