Tips og Tricks for din Browser

/, Nyheder, Software, Windows/Tips og Tricks for din Browser

Tips og Tricks for din Browser

 

Denne artikel kommer til at indeholde min top 10 liste over tips og tricks til nemmere brug af din internet browser. Hvis du ikke allerede kender disse tips vil de uden tvivl gøre din oplevelse med hjemmesider meget bedre. Tastaturgenvejene gør det næsten muligt at undvære musen pga. de nyttige genveje. Følg med herunder så vil jeg gennemgå 10 nyttige tips og tricks, der kan forbedre din oplevelse i browseren.

Du behøver ikke http:// eller www

Hvis du ikke allerede vidste det så behøver du ikke at indtast http:// og www, når du skal besøge en hjemmeside.
Prøv også at trykke F6 for at markere adresselinjen og skriv derefter google.com og tryk ALT + ENTER,
så åbner google.com hjemmesiden i en ny fane.
Skift hurtigt til næste felt på en hjemmeside

Hvis du eksempelvis skal udfylde en online form, email og andre former for tekst-felter på hjemmesider, så kan du springe videre til næste form felt på hjemmesiden ved at trykke på Tab eller SHIFT + Tab for at kunne springe et felt tilbage. Du kan også benytte denne genvej til at springe mellem menu knapper og andre objekter.

[chimpy_form]

I felter som du ser på billede herovre, kan du udfylde Email og derefter trykke på Tab for at skrive videre til Fornavn og derefter tryk ENTER for at trykke på knappen subscribe

 

 

Tip: hvis du har market en drop-down box, så kan du trykke på det første bogstav du søger efter for at springe direkte til det punkt på listen.

Smarte Internet browser geneveje

Der finds rigtig mange forskellige tastatur genveje som kan benyttes i internet browsere. Herunder finder du vores fortrukne genveje i Internet Browsere.

  • Tryk Alt + D for at flytte cursor markingen til adresse linjen
  • Hold Ctrl nene og tryk + eller  forøge eller formindske størrelsen af ​​teksten
  • Tryk på backspace eller hold Alt + left arrow for at gå en side tilbage.
  • Tryk på F5 for at refresh siden.
  • Tryk F11 for at gøre din browser full screen. Tryk F11 for at afslutte fuldskærm tilstand.
  • Tryk på Ctrl + D for at tilføje hjemmeside til bogmærker.
  • Tryk på Ctrl + F for at åbne søgefeltet, der kan benyttes til at søge efter ord eller sætninger på hjemmesider.

Beskyt dig imod dårlige hjemmeside(virus-spyware-adware)

Hvis du køber produkter online, så er det altid en god ide at tjekke om hjemmesiden benytter en krypteret forbindelse https:// eller ssl i adresse linjen, før du bestiller dine produkter.

Installer Malewarebytes. Programmet er gratis og skanner og blokere automatisk for dårlige hjemmesider, som indeholder phising, spyware, adware eller virus.

Udnyt fordelene ved fane funktionen

Udnyt fordelene ved at åbne links fra hjemmeside i en ny fane, så det ikke forstyrre din igangværende artikel. Hold Ctrl knappen ned og tryk på et link eller har du en mus med scroll whell, så kan du blot trykke på link, ved at trykke på scroll hjulet.

Få mere ud af din Internet søgning

Hvis du ikke allerede kender nogle søgemaskine funktioner, så prøv det her næste gang du søger. Hvis du eksempelvis ikke finder hvad du søger i en Google Søgning, så prøv at omring din søgning med anførselstegn “hvad er søgeord”. På den måde vil google søgningen kun vise resultater som indeholde præcis det ord eller den sætning du har skrevet.

Find din personlige browser

Mange computer brugere benytter standard browseren som kommer medcomputer som standard, som i de fleste tilfælde vil være internet explorer. Der findes mange andre gode browsere på marked som gratis kan dowloades. Jeg benytter selv Google Chrome, fordi jeg har automatisk bogmærkesynkronisinger, hurtigere loading af hjemmesider osv. Her under finder du en liste over de største browsere, prøv dem og find din egen favorit.
 

  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Opera

Installer plugind og add-ons

Alle ovenstående browsere har stor popularitet og der er derfor blevet udviklet en masse plugins som gratis kan installeres. Du kan f. eks installer et mail plugin, som laver genveje til eksempelvis Gmail. Du kan installer Ad-block plus, som fjerner alle reklamer på youtube og hjemmesider

By |2017-03-10T20:35:20+02:00august 20th, 2014|Alle indlæg, Nyheder, Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar