Strømforbrug: 3G/4G vs WiFi vs GSM netværk

/, Android, Mobil/Strømforbrug: 3G/4G vs WiFi vs GSM netværk

Strømforbrug: 3G/4G vs WiFi vs GSM netværk

WiFi eller 3G / 4G

 

Vi kender det nok alle sammen, man er på farten med sin smartphone(mobiltelefoner) og batteriets holdetid kan være en bekymring, især hvis man ikke har mulighed for at få opladet sin mobiltelefon i nærmere fremtid. Vi kender i hvert fald selv problemet og har derfor undersøgt og opstillet forskellige testes imellem de forskellige forbindelser på en smartphone, for at finde den metode der er mest batteri sparende.

Som de fleste nok har lagt mærke til, så er der kommet 4G dækning. 4G-dækning kan sammenlignes med 3G, hvis man kun kigger på batteriforbruget.

 

Generaliseringer:

At efterlade telefonen registeret / Inaktiv på enten 2G eller 3G vil nogenlunde forbruge samme mængde batteri. Voice-only mode uden for meget brug af data vil benytte den samme mængde batteri.

 

  • Hvis 3G signalet er dårligt eller dækningen svinger, vil 3G antennen bruge meget mere strøm, mens du aktivt overfører data.
  • 2G har bedre og mere konsekvent strømforbrug, når 3G-dækningen er plettet eller svingende i signal. Brug 2G forbindelse hvis 3G/4G signalet er dårligt og/eller hvis du ikke har behov for at benytte store data mængder, da det kan øge batteriets levetid.
  • 3G har et højere batteriforbrug, men det sjove er at 3G faktisk bruger færre watt per downloadet Kilobytes i forhold til 2G. 3G er meget bedre hvis man har et stort data forbrug, og vil ikke dræne meget mere batteri, hvis 3G signalet er stærkt. Hvis signalet er dårligt eller svingende kan det dræne batteriet dobbelt så hurtigt i forhold til batteriforbruget på 2G signalet.

  • WiFi er mere effektivt og bruger mindre batteri i moderne telefoner end 3G signalet, hvis altså den er forbundet med et adgangspunkt. Det vil bruge mindre strøm end 2G , hvis telefonen er “smart nok” til at slukke WiFi ned, mens telefonen er idle. WiFi vil bruge mere strøm, mens den søger efter et Wi-Fi-signal, det er derfor en god ide at slukke WiFi når man ikke er i nærheden af et netværk man kan benytte . En anden bemærkelsesværdig undtagelse er at nogle ældre telefoner, der bruger ineffektive Wi-Fi chips , som bliver varme og benytter højeste effektivitet hele tiden uanset netværksbetingelserne. Generelt bør batteri forbruget på Wi-Fi være meget lig 2G (medmindre du søger efter netværk) . Det kan være fornuftigt at slå Wi- Fi forbindelsen fra, hvis du kun har brug for meget små mængder data.

Alt ovenstående afhænger meget af om forbindelserne forbliver tændt, mens telefonen er på standby og skærmen er slukket og om telefonen er smart nok til at slukke for 3G signalet når Wi-Fi er forbundet.

 

Diagram over batteriforbrug

I dette program kan du se hvor meget strøm der bliver benyttet på de forskellige forbindelsestyper og hvor meget batteri de benytter ved download af forskellige data størrelser.

 

GSM svarer til 2G forbindelsen på din telefon

 

Konklusion:

Hvis man blot konkludere ud fra diagrammet herovre, så kan man hurtigt konstatere at WiFi er den mest strømsparende forbindelse du kan have aktiv på din telefon. Det er desværre bare ikke altid dette billedet man vil se i virkeligheden, da det kommer meget an på hvordan du benytter din telefon. De nye telefoner er blevet bedre til at slukke for tunge data forbindelse, når telefonen er på standby, derved kan man nemt spare batterilevetid som standard. Det dog også vigtigt at tjekke at telefonen hopper af 3G/4G netværket, når Wi-Fi er tilsluttet. Derudover sørg altid for at slukke din Wi-fi forbindelse, når du ikke er i nærheden af et kendt netværk, så du kan få mest muligt ud af din opladning

By |2017-03-10T20:35:21+02:00april 15th, 2014|Alle indlæg, Android, Mobil|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar