Statisk eller dynamisk IP – Hvad er fordelene og ulemperne

/, Server, Windows/Statisk eller dynamisk IP – Hvad er fordelene og ulemperne

Statisk eller dynamisk IP – Hvad er fordelene og ulemperne

Statisk eller dynamisk IP ?

Hvis du nogensinde har forsøgt at finde din offentlige IP-adresse, har du måske bemærket at den ændrer en gang imellem, for det meste når din router bliver genstartet. Dette kaldes en dynamisk IP- adresse, fordi den kan ændre sig selv på et hvilket som helst tidspunkt. De fleste internetudbydere tildeler dynamiske IP-adresser til deres forbrugerrettigheder kunder for en række forskellige årsager. Hvis du ønskede en statisk IP-adresse , skal du i de fleste tilfælde betale en ekstra pris pr. md på ca. 49 kroner.

Tildelingen af ​​dynamiske IP-adresser til forbrugerne har faktisk lidt af historien og den oprindelige grund til at brug af dynamiske IP-adresser er ikke nøjagtig den samme som den er nu. Så hvad er fordelene og ulemperne ved at have en dynamisk vs statisk IP-adresse tildelt sin internetforbindelse? I denne artikel vil jeg forklare årsagerne til hvorfor internetudbyderne i dag tildeler dynamiske IP-adresser.

 

Statisk eller dynamisk IP – Hvad er fordelene

Først så lad os gennemgå de faktiske fordele og ulemper ved statisk vs dynamisk. Den vigtigste grund til at de fleste mennesker får dynamiske IP-adresser , er at de fleste kunder ikke har behov for at have ekstern adgang til deres netværk, eller fordi internetudbuderne kan spare adresser ved at dele adresserne mellem flere kunder. Herunder er de størreste grunde til du ønsker en statisk IP-adresse fra din internetudbyder, når du skal benytte følgende web services:

 

– FTP-server

– Webserver

– Gaming Server (XBox , PlayStation )

– Virtual Private Network (VPN)

– E-mail -server

– VOIP

– Remote Desktop

– VPN server

 

Ovenstående web tjenester er ikke noget de fleste mennesker benytter, derfor har det ikke været en nødvendighed for internet udbyderne at tilbyde en statis IP-adresse som standard.

Med en statisk IP-adresse er det meget nemmere at opsætte forskellige web services, da man kan oprette DNS records, som pejer direkte på den statiske- IP-adresse. Ved en dynamisk IP skal DNS Record opdateres når IP-adressen skiftes.

Historien

Husker dy de dage, hvor du var nødt til at vente et helt minut, mens din computer blev forbundet til internettet? Når du var færdig med at surfte med de 56Kbit båndbredde du havde, så slukkede du routeren for ikke at få en kæmpe regning fra din internet udbyder. Det var netop derfor internetudbyderne benyttede dynamiske IP-adresse, for at spare på adresserne da kunderne alligevel ikke var online særlig lang tid af gangen.

 

Statisk eller dynamisk IP

Statisk eller dynamisk IP

Vedligeholdelse / Konfiguration og IPv4 statisk eller dynamisk IP

Når en bruger tildeles en statisk IP-adresse betyder det de vil have den samme IP-adresse hele tiden. Det kræver lidt ekstra arbejde fra ISP(internetudbyderen), fordi det kræver ekstra konfiguration for at sætte en statisk IP-adresse op. Det kræver også lidt ekstra arbejde hvis du beslutter at flytte til et andet område, hvor Internetudbyderen er den samme , så skal IP-adressen jo følge med, så ISP’en skal manuelt ændre i deres opsætning.

Det andet problem opstår, når et stykke hardware skal udskiftes eller opgraderes. Hvis routeren udskiftes, så skal den statiske IP konfigureres manuelt igen på den nye router. Med en dynamisk IP-adresse, kan routeren udskiftes og vil fungere fint uden yderligere konfiguration af IP-adresse, da den blot vil få en dynamtisk adresse tildelt.

 

Hvis alle internet kunder fik en statisk IP-adresse , ville det være meget ineffektiv . For eksempel, hvis nogen slukker deres modem/router derhjemme og ikke bruger deres internetforbindelse , så er IP-adressen stadig låst til den bestemte router. Internetudbydere har kun bestemte blokke af IP-adresser, de kan arbejde med, så jo flere IP-adresser de kan genbruge, jo bedre.!

I øjeblikket på IPv4-adresser, er der mangel på IP-adresser. Dette er også grunden til, at dit lokale netværk bruger private IP-adresser, der starter med numre som 10.0.xx eller 192.168.xx Hvis du skulle forsøge at tildele en statisk IP-adresse til hver Internet-tilsluttet enhed i verden, ville det være umuligt, fordi der ikke er nok offentlige IP-adresser.

Det er nemlig her hvor IPv6 giver meningen og kommer ind og afhjælper problemet. IPv4-adresser er 32 bit i længden og kan derfor kun yde støtte til omkring 4290 millioner(4.29 Millarder) adresser. IPv6 benytter 128 bit, og derfor kan støtte 340.282.366.920.938.000.000.000.000.000.000.000.000 (340 sekstillioner)adresser!

 

ISP prisstrukturer

En anden grund til at internetudbydere ikke giver alle en statisk IP-adresse er, at de kan tjene flere penge ved at opkræve ekstra penge for en statisk IP-adresse. Som jeg også tidligere har nævnt. Du kan gøre mange flere ting med en statisk IP-adresse. Selvfølgelig kan du altid opsætte noget der hedder dynamisk DNS, der holder styr på en skiftende dynamisk IP-adresse , og lader dig derfor kunne oversætte et DNS-navn til en IP-adresse, men det er helt sikkert mere kompliceret og ikke nær så nemt som at have en statisk IP adresse.

 

Sikkerhed

Sidst men ikke mindst , dynamiske IP-adresser giver mere sikkerhed end statiske IP-adresser . Når en statisk IP-adresse er tildelt , vil det være meget nemmere at udføre lange gentagne angreb på den pågældende IP -adresse. For dem med dynamiske IP-adresser , der er en mindre sikkerhedsrisiko , fordi IP- adressen ændres , og derfor er du mindre tilbøjelige til at modtage gentagne angreb .

 

Også statiske IP-adresser er lettere at spore af virksomheder eller hackere. De fleste hjemmesider, der allerede forsøge at spore din browsing vaner , så de kan vise dig mere personlig annoncer og med en statisk IP-adresse , er det endnu nemmere at gøre dette.

By |2017-03-10T20:35:21+02:00maj 11th, 2014|Alle indlæg, Server, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar