Sikker Facebook profil med 2 faktor autentifikation

//Sikker Facebook profil med 2 faktor autentifikation

Sikker Facebook profil med 2 faktor autentifikation

Kunne du tænke dig en sikker facebook profil?

Der er nemlig ingen der synes om at hackere eller måske vennerne får adgang til ens Facebook konto. Det kan hurtigt blive en pinlig affære eller måske endda have store konsekvenser, alt efter hvad hensigterne er for den ubudne gæst. Det kan dog hjælpe med en sikker Facebook profil, med hjælp fra 2 faktor autentifikation.

 

Hvad er 2 faktor autentifikation?

For dem som ikke ved hvad 2 faktor autentifikation er, så kan det bedst forklares med at man skal benytte en ‘personlig ting’ ud over passwordet til kontoen. Hvis man tænker på NemID, så er det faktisk 2 faktor autentifikation. Først indtaster man brugernavn og password, og derefter indtastes koden for dit personlige nøglekort. Men hos de fleste online tjenester , benyttes en app på din smartphone, som modtager din sikkerhedskode. Med denne metode kan du sikre dig at ingen andre får adgang til din konto og dermed en sikker Facebook profil.

Sikker Facebook profil

Opsætning af mobil 2 faktor autentifikation på Facebook

Start med at besøge Facebook.com og log ind med dit brugernavn og password.
Næste klik på gear –ikonet i øverste højre hjørne , og vælg Kontoindstillinger i menuen , der popper op . På næste skærmbillede, vælg sikkerhed fra listen til venstre, og derefter klik på Rediger under Login-godkendelser.

Når Login-Godkendelser udvider sig, marker feltet Kræv en sikkerhedskode for at få adgang til min konto fra ukendte browsere , og Facebook vil nu lede dig gennem opsætningen.

Som standard vil Facebook sende sikkerhedskoder gennem sin mobile app , men den kan også sende dig SMS-beskeder som en backup login metode. Hvis du ikke allerede har et mobiltelefon nummer tilknyttet din konto, så vil Facebook bede dig om at tilføje et nu. Når du bliver bedt om telefon nummer, så skal du vælge dit land på listen , og derefter indtast dit nummer , og tryk på Fortsæt. Facebook vil derefter sende dig en SMS-besked for at bekræfte, at dit nummer er faktisk dit: Indtast den sekscifrede bekræftelseskode tekstet til dig, når du bliver bedt om, og klik derefter på Bekræft.

 

Sikker Facebook profil Logger ind

Facebook vil ikke bede dig om at indtaste en sikkerhedskode fra en browser der allerede har været logget på. Så du kun benytter Facebook fra en enkelt computer, så vil du måske aldrig blive bedt om at indtaste sikkerhedskoden.

 

Når du har indtastet dit brugernavn og dit password, så vil du blive bedt om at indtaste en sikkerhedskode fra Code Generatoren.

Næste gang du logger ind på Facebook på en ny computer. Start med at indtaste dit brugernavn og dit password som sædvanlig, og tryk derefter Log på. På det næste skærmbillede, vil Facebook bede dig om at indtaste en sikkerhedskode.

 

For at få Google Code Generator på mobilen

For at få denne kode , skal du åbne Facebook app på din telefon , tryk på More ( i værktøjslinjen på iOS, swipe til venstre, og til højre for at åbne menuen Mere på Android) , og derefter rulle ned og trykke Code Generator. Facebook vil derefter give dig en engangskode, der virker for 30 sekunder ( efter 30 sekunder , vil du få en ny kode) . Indtast nummeret som Facebook sikkerhedskode, og tryk derefter på Fortsæt.


Begrænsninger

Sikker Facebook profil oh dog? Facebooks 2 faktor autentifikation funktion vil dog ikke beskytte dig mod alt. Facebook spørger kun efter sikkerhedskode på ikke genkendte enheder, og derudover virker 2 faktor valideringen kun fra web browsere. Du kan logge ind til Facebook fra en mobil app, uden at skulle indtaste sikkerhedskoden.

By |2017-03-10T20:35:22+02:00november 6th, 2013|Nyheder|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar