Sælg musik online

/, Mobil/Sælg musik online

Sælg musik online

Sælg musik online

 

Producere du selv musik? Hvorfor så uploade dine sange til online-butikker som iTunes, Spotify, Google Play, så du kan sælge til dit musik til det globalt publikum. Lær herunder hvordan du kan uploade dine sange i online-butikker.
Det er nu nemmere end nogensinde før at sælge din musik på verdensplan.

 

Sælg musik online

Hvor skal du sælge musik online?


 

Mens MySpace er noget af en halv død sild i disse dage, på trods af Justin Timberlake intervention, men det er stadig et sted man ønsker at uploade sin musik for at kun at ramme et musikalsk orienteret publikum. En meget stærkere tjeneste med bedre føllesskab er SoundCloud.

Abonnenter på SoundCloud er en bred vifte at både musikere og musik elskere. Tjenesten kan sammen lignes med et socialt netværk, da du kan følge andre, lytte til deres musik og efterlade en kommentar. Derudover kan du tilføje din egen musik og derudover tilføje en køb knap, der kan hjælpe til salg af din musik.

Derudover er det også værd at kigge nærmere på ReverbNation. Det er meget lig SoundCloud – du kan oprette en profil og begynde at tilføje din musik, også kan du fastsætte en pris eller gøre det gratis at downloade. Derudover, kan du enten tage alt overskudet efter webstedets kommission, eller vælge at dele med en velgørende organisation efter eget valg.

 

Du har måske allerede hørt om Bandcamp, som også lader dig uploade dine sange og kunstværker til en fastsætte en pris. Den store fordel er, at dine fans har mulighed for at vise deres sande hengivenhed og betale mere end salgsprisen, hvis de virkelig gerne vil støtte kunstneren. Jeg er ikke overbevist om det er her man tjener pengene, men det er også et godt sted at starte.

 

Sælg musik på iTunes, Spotify, Google Play

 

Som de fleste mennesker nok ved er de helt store online musik tjenester iTunes, Google Play, Amazon MP3, eller spotify. Disse tjenester er de mest kendte online musik butikker, som sælger lovlige download af musik. At får tilføjet sin musik til disse tjenester kan få indtjeningen til at stige og du bliver tilgængelig for at globalt marked samtidig.

 

Der er flere tjenester på marked, der tilbyder dig mulighed for at din musik på de store tjenester. musik distributionsplatformene er: CDBaby og TuneCore, som tage en upfront betaling og vil fungere som en proxy for et pladeselskab til at få din musik på iTunes og andre online musikbutikker. Din musik uploads vises i butikker verden over. Disse tjenester, ligesom Audiam har også et samarbejde med YouTube, og du bliver betalt en andel af annonceindtægter, når din musik bliver brugt på YouTube-videoer.

 

DistroKid derimod opkræver et næsten ubetydelig årligt gebyr på omkring 20$. Derudover så tager firmaet ikke en del af din indtjening fra salg også har du mulighed for at uploade ubegrænset antal sange hvert år. Det tager et par dage før dine sange bliver tilføjet til iTunes, Google, Amazon, Spotify, Deezer og Rdio, men det er en ekstrem nem og enkel process.

Derudover er der loudr.fm som ligner DistroKid for at få tilføjet dine sange på iTunes, Amazon, en meget hurtigt og problemfri process, men der er en vigtig forskel – Her kan du nemlig uploade og sælge “cover” versioner af andre folks sange af selve loudr.fm tager sig af licenser og betaling til sangskriveren. Tjenesten opkræver ikke upfront betaling, men tager en relativt stor nedskæring af eventuelle overskud fra download butikker pga. de også skal betale den originale sangskriver.

 

Tjeneste

Upfront Betaling

Salgs Kommissionen

Supporteret Music butikker

BandCamp Inge 15% af salges Ingen
ReverbNation $19.95 pr. Mån. Ingen iTunes, Spotify, Google Music, m.fl.
CD Baby $12.95 pr. Mån. 9% af salget fra musik butikker iTunes, Amazon, Google Play, Beats Music, Shazam, Facebook, YouTube, m.fl.
DistroKid $19.99 pr. Mån. Ingen iTunes, Spotify, Beats, Rdio, Deezer, Google Play, Amazon MP3
Loudr.fm Ingen 15% af salget fra musik butikker iTunes, Pandora, Spotify and Google Play
TuneCore $9.99 pr. Single pr. år Ingen iTunes, Amazon MP3, Google Play, Spotify med flere.

 

 

Naturligvis vil ingen af disse musiktjenester automatisk gøre dig til millionær og verdenskendt, hvis du ikke har de musikalske talenter! og selv hvis du har, vil du også været nødt til at bruge en betydelig mængde tid på markedsføring og deling af linkene for at se nogle væsentlig afkast.

By |2017-03-10T20:35:20+02:00august 30th, 2014|Alle indlæg, Mobil|2 Comments

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

2 Comments

 1. Hans Frost 27. oktober 2016 af 22:36 - Svar

  Hej
  Jeg synes det her læsning er fabelagtig interessant og også en øjeåbner af dimensioner. Ja, jeg slår mig til panden…
  Jeg sidder og komponerer på GarageBand dagligt nu. Er så småt ved at lære det ret godt. Er gået i stå …eller bagud med internettet, men har lagt på Myspace i 10 år.
  Vil gerne vide hvordan jeg kan tjene penge på det jeg gør ligenu.
  Altså, mine egne ting. Halvfærdige og skitser + 2 færdige numre indspillet hos producer har jeg. Skitser mener jeg Apples Music memo. Måske ikke lige der pengene ligger, men at kunne tjene på de rå-demoer og andre ting jeg laver ville være fedt. Produceren sagde dengang, at jeg skulle prøve at checke http://www.soundtracksandtrailermusic.com fordi der var nogen studiemusikere i USA, der havde fundet en niche der. Men Du nævner også denne bandcamp bla.
  Men kan jeg gøre noget generelt, så det giver mening at sidde som jeg gør og få en lille hobby indtægt. Skal siges jeg som live-guitarist er en ret hård banan førhen og endnu mere nu. En del FB venner og fans m.m.
  Tak 🙂

 2. Hans Frost 27. oktober 2016 af 22:40 - Svar

  Glemte at nævne mit forhold til musik konservatoriet og rolle som underviser.
  Hanzi her …

Læg en kommentar