RAM test: Sådan tester du computeren for defekt ram

///RAM test: Sådan tester du computeren for defekt ram

RAM test: Sådan tester du computeren for defekt ram

Defekt RAM kan forårsage alle slags problemer. Hvis du lider af hyppige nedbrud, computeren fryser eller genstarter, eller den går måske i blå skærme, så kan en dårlig RAM-chip være årsag til disse problemer. Hvis du oplever disse tendenser, når du bruger et RAM -intensivt program eller spil, så er der stor sandsynlighed for det skyldes defekt RAM.

Men man kan ikke være 100% sikker på der er tale om defekt RAM. Du skal derfor kører en RAM test for at være sikker på der er tale om defekt RAM og derudover for at kunne lokalisere hvilken RAM blok der er problemer med.

 

Det bedste diagnostisk værktøj jeg kender til, er det gratis software kaldet Memtest86 . Da softwaret er bootable, så skal du indsætte softwaret på et flytbar medie. Det er muligt at downloade separate versioner til installation af RAM test på en cd eller på en USB-flash -drev.

Ram test

CD-versionen kommer som en . Iso -fil. USB version kommer med et program, der kan installere RAM test på et flash-drev , så computeren automatisk kan starte op og køre Memtest86 .

 

Hvis du vælger USB versionen er du nødt til at starte et .Exe program i Windows , for derefter at kunne vælge en usb enhed, som du ønsker at installere bootable Memtest86 på.

Vigtig! Alt data bliver slettet på den valgte usb enhed, så det er vigtig at udføre backup af vigtige filer, før udførsel.

Når du har forberedt boot mediet, så genstart computeren. Indsæt cd eller et flashdrev (hvis det ikke allerede er isat)

Memtest86 starter automatisk op ved af boot på usb nøglen. RAM testen tester alle dine RAM, og når det er gjort (Testen kan vare i flere timer eller mere), vil den starte forfra med en ny test tjek. Bare for at være sikker, vil jeg anbefale tre gennemgange af testen.

Bootable RAM test

Defekt RAM

Hvis RAM test ‘en finder nogle fejl, så skal du lokalisere RAM blokken og derefter udskifte den defekte RAM blok.

Hvis du har problemer med at lokalisere den fejl ramte RAM blok, så kan du evt. slukke computeren og fjerne overflødig ram(Lad 1 RAM blok være) fra computeren. Kør derefter RAM testen på de enkelte RAM blokke.

By |2017-03-10T20:35:22+02:00oktober 20th, 2013|Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar