Mappe kan ikke slettes i Windows 7-8

/, Software, Windows/Mappe kan ikke slettes i Windows 7-8

Mappe kan ikke slettes i Windows 7-8

Mappe kan ikke slettes i Windows 7/8

Du kan i nogle tilfælde komme udfor at du ikke kan slette en mappe i Windows 7/8. Problemet med sletning af mapper i Windows, kan skyldes mange forskellige ting, men i de fleste tilfælde er det fordi mappen/filerne er skrivebyskyttet eller manglende rettigheder pga reinstallation af Windows. Uanset hvad fejlen skyldes så vil du blive mødt med fejlen som er beskrevet herunder:
Cannot delete folder. You need permission to perform this action.

Som fejlen jo så fint beskriver så skal administratoren på computeren have rettigheder til at slette mappen, som er oprettet af administrator fra en anden Windows .. Desværre ændre denne fejlbesked sig ikke, selvom problemet ikke er opstået pga. rettighedsproblemer. Når du får fejlen ‘You don’t have permissions’ fejlen, skyldes det i de fleste tilfælde rettigheder til filen eller at mappen/filerne er låst af en kørende process.

I dette inlæg vil jeg gennemgå de forskellige metoder som du kan forsøge dig med for at løse dit problem med mappe kan ikke slettes. Vi starter med den nemmeste metode og slutter med den metode som kræver lidt ekstra arbejde.

 

Metode 1 – Start computer i Safe Mode

Den nemmeste metode at starte med er at start computeren op i Safe Mode og forsøge at slette din mappe fra safe mode. Se mit tidligere indlæg for hjælp til Safe mode. Hvis du har Windows 8, så skal du benytte denne vejledning i stedet for, da det er blevet ændre i metoden http://www.online-tech-tips.com/windows-8/boot-windows-8-into-safe-mode/

071414_1401_2.jpg

 

Hvis du var i stand til at slette mappen/filerne i Safe mode, betyder det at mappen var låst af en kørende process, som gjorde det umuligt at slette mappen. Hvis det ikke lykkes dig at slette mappen så forsæt til næste metode

 

Metode 2 – Ændre Rettigheder

 

Normalt vil denne fejl relatere sig til et aktuelt rettighedsproblem, så lad os forsøge at ændre rettigheder inden vi går videre til næste punkt. Start med at højre-klikke på mappen og vælg Egenskaber / Properties


Klik på fanen Sikkerhed / Security og klik på knappen Advanced

security-tab-advanced

Klik derefter på knappen Ændre Rettigheder/Change Permission  nede i venstre hjørne

ændre-owner-tilfoj-rettigheder

 

Nu til det lidt sjovere men det ser måske lidt kompliceret ud, det er derfor også vigtigt at du følger vejledning til punkt og prikke.

advanced-permissions

 

Start med at sæt flueben i Replace all child object permissions with inheritable permissions from this object og fjern derefter fluebenet i include inheritable permissions from this objects’s parent. når du fra vælger include, vil du en pop-up warning, hvor du skal vælge Add eller Remove. Tryk på Add

normal-permissions

 

En standard mappe som er mulig at slette, vil ligne ovenstående og indeholdende SYSTEM, Administrator og lokale brugere. Ved fuld kontrol har brugerne Full Control under permissions og type sat til Allow.

Hvis du ser nogle rettigheder/permissions med Deny i type, så slet dem fra listen. Derefter tjek at din bruger er medlem af administrators gruppe og tilføj full control til brugeren. Klik på Add og indtast brugernavnet på dit Windows bruger profil og klik derefter Check Names. 

rettigheder-windows

 

Gør derefter det samme for administrators. Indtast blot navnet og tryk på check names. Hvis SYSTEM ikke er på listen så tilføj den til listen. Når du er færdig og dine rettigheder passer, så klik OK. Det kan tage lang tid at ændre rettighederne på mappen og underfolderne der fylder meget. Når processen er færdig, så kan du forsøge at slette den igen.

Metode 3 – Prøv Unlocker

Unlocker er et gratis program der virker perfekt til at oplyse eller fortælle hvilke programmer og processer der låser mappen. Vær opmærksom på installation af Unlocker – Sørg for at fjerne alle special tilbud under software installationen. Programmet er ikke maleware/virus/spyware, men installationspørger dig alligevel om tilladelse installation af andre programmer. Husk at disse tilbud er med til at holde programmet gratis.

Når programmet er installeret, er der blevet tilføjet en ny funktion til Windows højre-klik menu.  Naviger derefter til mappen du ikke kan slette og højre-klik og vælg Unlocker.

unlocker-right-click

 

Derefter vil du få vist et pop-up vindue som fortæller om mappen/filen er låst og viser en liste over processer som låser mappen/filen.

unlocker-processes

I nogle tilfælde kan der være mange processer på listen, derfor er der flere forskellige muligheder. Du kan vælge imellem Kill, Unlock eller Unlock all.

unlock-all

 

Start med bare at Unlock all og forsøg derefter at slette mappen /filen.

Metode 4 – MoveOnBoot

Hvis intet af ovenstående virkede, så er der heldigvis stadig et par metoder du kan forsøge dig med. Den ene er at forsøge at slette mappen før Windows starter help op. For at kunne udføre dette, skal du bruge et lille program kalldet, MoveOnBoot. Programmet er gratis og arbejder på en anden måde end Unlocker.

moveonboot

Programmet er meget simpelt at bruge, man skal blot installere programmet og derefter udvælge hvilke mapper og filer man ønsker at slette efter en genstart af computeren. Programmet vil også fortælle dig om du kan slette filen eller ej.

Metode 5 – Brug Boot Disk

Hvis ingen af ovenstående metode har hjulpet på dit problem med sletning, så kan en boot disk uden tvivl klare problemet. Dette metode er langt mere kompliceret metode, der giver dig tilladelse til at slette alle filer.

Hurtigt fortalt en boot disk er en bootable CD/ DVD/USB som loader  et OS eller DOS interface  som tillader dig at benytte slette partition, Slette mappe, og repair master boot records. De fleste standard boot disks er overkill men de vil uden tvivl klare opgaven hvis intet andet virker.

Jeg går ikke i detaljer med boot disk her,  fordi der allerede findes utallige hjemmesider med dokumentation af deres boot disks. Men det er ikke specielt kompliceret, hvis du har lidt tålmodighed.

Her finder du listen over de bedste boot disks:

http://www.bootdisk.com/ntfs.htm

http://www.ultimatebootcd.com/index.html

http://www.boot-disk.com/product_overview.htm

Hvis du har problemer med en af ovenstående metoder, så smid venligst en kommentar, så vil vi forsøge at hjælpe så vidt muligt.

 

 

 

 

By |2017-03-10T20:35:21+02:00juli 14th, 2014|Alle indlæg, Software, Windows|Kommentarer lukket til Mappe kan ikke slettes i Windows 7-8

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.