Gratis automatisk Backup / Restore script for Windows

/, Backup, Windows/Gratis automatisk Backup / Restore script for Windows

Gratis automatisk Backup / Restore script for Windows

 

Dette indlæg beskriver og forklarer hvordan man benytter og ændre nedenstående backup / restore script, så det evt. kan ændres dine ønskede backup områder. Dette script er lavet direkte til Windows command prompt og kræver derfor ikke installation af tredje-part software på computeren. For at benytte / tilpasse dette backup script til dine behov, så kræver det mindre forståelse for Command prompt kommandoer. Herunder vil jeg forsøge at fortælle og illustrer, så de fleste kan følge med.

Dette script er kun for personer der har forståelse for command prompt kommandoer eller som kunne finde det sjovt. Grunden til dette er at det kræver i koden uanset hvad. Men bare rolig det er utrolig nemt og overskueligt. Se evt. scriptet i bunden af dette indlæg.

Indhold:

automatisk Backup

Om Scriptet

Funktioner:

Standard funktionerne i dette script er følgende: Backup, Restore og overførsel til ny computer.

Backup funktionen: Skrivebordet, Internet favoritter, Links, Dokumenter, Musik, Billeder, Videoer, Signature i Outlook, recent word dokumenter, recent powerpoint dokumenter, recent Excel dokumenter.

Restore funktionen:

Restore funktionen overføre præcis det samme som backup funktionen. Forskellen er blot at overførslen går den anden vej. Restore funktionen kan kun benyttes efter, man har udført en backup med scriptet.

Transfer to new machine:

Dette punkt kan lave en direkte overførsel fra gammel til ny computer via netværket. Denne overførsel er lidt mere besværlig, da det kræver de rigtige netværksrettigheder på den nye computer. Derudover skal der også deles mapper for at kunne opnå adgang. Dette punkt er tilføjet for nemmere overførsel  af backup filer mellem klient maskiner i et Windows domæne.

 

Fordele:

Fordelene ved dette backup script er at det ikke fylder noget og at det ikke kræver installation af et tredje-parts program. Derudover er fordelen ved dette backup script at det sammenligner fra din tidligere backup, så der kun bliver taget backup af ændret filer eller ny filer. På denne måde kan du spare store mængder plads.

Ulemper:

Ulemperne ved dette backup script er at det kræver lidt erfaring med command prompt kommandoer, da backup placeringerne er hard-coded. Hvilket betyder at man manuelt skal ændre scriptet, hvis man ønsker at ændre backup placering eller restore placering.

 

Rettigheder:

 

Mange mennesker benytter standard placeringer for deres filer og det gør det en del nemmere med hard-coded scripts som dette. Vi har egentlig lavet dette backup script for automatisk backup af vores egne klient maskiner. Men vi tænkte derfor, hvorfor ikke dele scriptet gratis, så alle kan få gavn at en hurtigt og nemt backup / restore script.
Du kan downloade scriptet længere nede på siden og har rettigheder til at ændre / tilpasse det som det helt præcis passer dig.

Download:

 

Download scriptet her:
Filen downloades i .zip. filen indeholder en fil kaldet backup-restore-script.bat, som indeholder hele scriptet. Du kan nu ændre filen som det passer dig.

 

Forklaring af koden:

 

Jeg har valgt ikke at tilføje hele scriptet i dette indlæg, da det vild fyld for meget og se uoverskueligt ud på hjemmesiden. Vi har derfor udplukket de vigtigste punkter af scriptet herunder og uddyber dem en af gangen. Scriptet kan ændres og tilpasses så dine unikke stier og placeringer bliver inkluderet i backuppen.

 

  • Find linjen :BACKUP i scriptet

Hvis du ønsker backup af din Windows profil, så behøver du ikke ændre den gule sti. Da den allerede vil pege på din profil mappe også eksempelvis desktop folderen.

Der er også tilføjet en række parameter til kommandoen som /s /r:1 /v /eta /tee.

 

/S – Sørger for at alle underfoldere bliver kopiret med
/:1 – fortæller hvor mange gange scriptet skal forsøge igen ved fejl.
/v – Viser og laver Output for alle skippede filer
/eta – Viser det forventede overførselstidspunkt for filerne.
/tee – Skriver status til command prompt vinduet og i log filen
/LOG+ – benyttes for at scriptet kan skrive i log filen.
/xf *.db *.ini *.tmp – skipper fil typerne db ini og tmp filer.

 

Blå: Ændre stien til det du ønsker at få kopiret med I din backup.
Rød: Ændre stien for at ændre hvor din backup bliver placeret.
Grøn: Ændre stien for placering af log filen.

:BACKUP

robocopy %userprofile%\Desktop\ h:\PCBackup\Desktop /s /r:1 /v /eta /tee /LOG+:h:\PCBackup\PCBackup-log.txt /xf *.db *.ini *.tmp
robocopy %userprofile%\Favorites  h:\PCBackup\Favorites /s /r:1 /v /eta /tee /LOG+: h:\PCBackup\PCBackup-log.txt /xf *.db *.ini *.tmp
robocopy %userprofile%\Links  h:\PCBackup\Links /s /r:1 /v /eta /tee /LOG+: h:\PCBackup\PCBackup-log.txt /xf *.db *.ini *.tmp

 

  • Find linjen :RESTORE I scriptet

 

Restore punktet er næsten identisk i forhold til :BACKUP delen. Det eneste der er ændre er i dette punkt er at der er byttet rundt på stierne. Så der nu bliver overført fra h:\PCBackup\Desktop til %userprofile%\Desktop\ .

 

:RESTORE

robocopy h:\PCBackup\Desktop %userprofile%\Desktop\ /s /r:1 /v /eta /tee /LOG+:h:\PCRestore.txt /xf *.db *.ini *.tmp
robocopy h:\PCBackup\Favorites %userprofile%\Favorites /s /r:1 /v /eta /tee /LOG+:h:\PCRestore.txt /xf *.db *.ini *.tmp

 

  • Find linjen :LOG I scriptet

Hvis du har valgt at ændre stien på log filerne I :BACKUP og :RESTORE delen, så husk at ændre stien herunder, så scriptet også kan ændre dine log filer.

cd h:\PCBackup
start h:\PCBackup\PCBackup-log.txt

  • Find linjen :TRANSFER I scriptet

Dette punkt er det lidt mere avanceret og kræver lidt dybere forståelse for netværk shares og netværk overførsler.

I de 2 første linjer vælger vi PCNAME og USERNAME som brugeren skal indtaste for at kunne udvælge computeren der skal overføres til og brugernavnet. Det er vigtig at man har været logget på den nye computer med brugernavnet, inden man vælger at overføre filerne. Hvis du vælger at overføre før profilen har været logget på, så vil filerne ikke lige placeret rigtig, når du derefter logger på. Windows vil så kalde bruger folderen noget i stil med BRUGERNAVNtemp

SET /P PCNAME=Please enter New PC number:
SET /P USERNAME=Pease enter username:
robocopy %userprofile%\Desktop \\%PCNAME%\c$\Users\%USERNAME%\Desktop /s /r:1 /v /eta /tee /xf *.db *.ini *.tmp
robocopy %userprofile%\Favorites \\%PCNAME%\c$\Users\%USERNAME%\Favorites /s /r:1 /v /eta /tee /xf *.db *.ini *.tmp

  •  Find linjen :IMPORT I scriptet

Dette punkt kan kan importere recent word, recent powerpoint og recent Excel documenter, hvis der allerede er fortaget en backup med scriptet. Det kræver dog at linjerne bliver tilpasset så stien passer.

reg import H:\PCBackup\Word.reg
reg import H:\PCBackup\Powerpoint.reg
reg import H:\PCBackup\Excel.reg

Det var gennemgangen af vores backup / restore script. Vi håber det gav mening og måske blev en lille smule inspireret til at lave dit helt eget backup / restore script. Hvis du har kommentart eller spørgsmål, så skal du være velkommen til at smide en kommentar herunder.

 

 

Yderligere information 

Find mere information og hjælpe til de forskellige kommandoer.

http://www.sevenforums.com/tutorials/78083-batch-files-create-menu-execute-commands.html

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc733145.aspx

 

By |2017-03-10T20:35:20+02:00oktober 18th, 2014|Alle indlæg, Backup, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar