Forslag til brug af ekstra computer

/, Backup/Forslag til brug af ekstra computer

Forslag til brug af ekstra computer

Jeg har for nyligt bygget en ny computer og var derefter lidt i et dilemma, hvad angår den gamle spand. Jeg besluttede mig for at lave en liste over de ting jeg kunne stille op med min gamle computer. Herunder finder du 10 punkter med muligheder over, hvad kan udnytte din gamle computer til. Du kan uden tvivl finde et par punkter der er bedre end den bare står og samler støv.

1. Media Server/Fil Server

Hvis du har et multi-user hjem med flere computer, så vil det uden være en god ide at opsætte en ekstra PC som media server eller fil server.

En media server opbevarer alt dit musik, video, photo og andre filer på computer og deler det med andre computere i dit hjem, samt streame dine media filer direkte til dit TV, Playstation  og Xbox. Computeren vil fungere som et centraliseret lager indeholdende video, musik og photos.

En fil server kan dele dine filer, folder, dokumenter og meget andet. Du har mulighed for at dele indholdet med alle computer på netværket, eller at begrænse det til enkelte enheder. Derudover har du også mulighed for at dele filer over internettet til blandet andet venner og familie. En fil server gør det utroligt nemt at overføre data mellem flere computer i et netværk eller internettet. Så slipper du for at brænde DVD eller CD ;).

2. HTPC

 

HTPC eller Home Theater PC er også en meget populær løsning til en ekstra computer. Med en HTPC opsat på din computer, kan du kombinere den med dit TV, så du kan se tjenester som Netflix, Viaplay, Hulu, Amazon  osv. Derudover hvis du har en TV tuner, USB tuner eller en netværks tuner, så kan du sætte HTPC og Windows Media Center til dit antenne net og få fuld TV-guide og masser af ekstra funktioner. Her er en liste over andre populære medie center software.

 

3. Backup PC

 

Hvis du ikke har en NAS eller backup enhed, hvor du tager backup af vigtige filer og data , så skulle du måske overveje at benytte din gamle computer som backup enhed. Der findes et gratis program kaldet FreeNAS, som nemt kan opsætte din ekstra PC som netværks backup enhed, som du kan benytte til backup for flere computere. Hvis du er kyndig Windows benytter, så kan du også opsætte Windows som backup enhed uden tredjepart software.

Derudover kan du købe en ekstra internet harddisk og konfigurer et RAID, så du opnår bedre beskyttelse af dine filer.

4. Storage PC

 

Hvis din ekstra computer har ekstremt meget harddisk plads, så kan du nemt bruge den til opbevaring af filer, programmer, installers og andet PC data. Installer et operativsystem og forbind den til dit hjemmenetværk. Så kan du benytte computeren til at opbevare alt det data du vil gemme, men ikke ønsker på din primære maskine. Det kan måske sammenlignes lidt med en ekstern harddisk.

5. Gave / Donation

Hvis du ikke tror du vil får brug får computer, så skulle du måske overveje at give den i donation eller i gave. For det meste går ekstra computer til familien, som måske har mere brug for den. Der er måske en fætter i familien der godt kan lide at spille computer, så kunne det måske være en ide at købe et nyt grafikkort i gave sammen med ekstra computeren.

Derudover kan du donere computeren til skoler, biblioteker, fritidsordninger osv.de vil uden tvivl kunne bruge den til noget fornuftigt.

6. Børne computer

 

Hvis man har børn, er det jo oplagt at lave den ekstra computer til børne computer. Det giver børnene mulighed for at opvokse med teknologi, nu hvor verden ikke ligefrem blive mindre teknisk. Fortæl dem også de basale funktioner med computeren, og lad dem selv undersøge og lege med resten.

7. Parts PC/Plan B

 

En anden populær mulighed er at benytte den ekstra computer til reserve dele, hvis den primære  skulle fejle eller gå i stykker. Harddisk, Ram og GPU kan overføres, hvis nogle af delene skulle fejle. HUSK at tjekke om tingene passer sammen.

ekstra computer

8. Web Server

 

Hvis du har en hurtig internet forbindelse som kabel model eller DSL, så kan du benytte din ekstra computer som web-server. Med en web server kan du hoste din egen hjemmeside, blog eller email. Der findes mange gratis programmer, men det mest let opsættelige er klart WAMP.

9. Kamera Overvågningssystem

 

Surveillance systems er drevet at kameraer, men selv core delen er efterhånden installeret på helt almindelige computer. Du kan købe surveillance kameraer for hjemmet og benytte din ekstra computer som monitor og optager af dine kamera i hjemmet.

10 Bonus

 

Hvis ovenstående ikke er noget for dig, så kan du måske fristes med nogle af punkterne herunder:

  • •        Sælg computeren – Sælg parts eller hele computeren
  • •        Bidrage til open source-projekter – tilslut ekstra pc til internettet og bidrage til projekter som Berkley’s SETI@Home
  • •        Giveaway – hvis du har en hjemmeside, blog eller endda YouTube-kanal, kan du giveaway computeren til en loyal fan eller tilhænger
  • •        Auktion til velgørenhed – sæt computeren på et lokalt eller online auktionshus, med 100% af indtjeningen til din foretrukne velgørenhed
  • •        Installer pc i dit køretøj og bruge det som en mobil computer – tilføj en 3G eller 4G USB enhed så har du adgang til internet på farten• Brug den som en dedikeret firewall, router eller antivirus lag

• Konverter den ekstra computer til en gaming server til dit yndlingsspil

• Gør en god gerning – Gå ned i den lokale ComputerCity eller Bilka og tilbyd en person du udvælger at de kan få din computeren gratis, så de kan spare de penge de allerede havde forstillet sig at bruge.

Tak fordi du læste dette indlæg. Hvis nogen af ​​vores besøgende har andre anvendelsesmuligheder for ekstra computere, er du velkommen til at liste dem i kommentarerne. God fornøjelse!

 

By |2017-03-10T20:35:23+02:00maj 28th, 2013|Alle indlæg, Backup|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar