Fjern reklamer på Internettet – Youtube og andre tjenester

/, Software, Windows/Fjern reklamer på Internettet – Youtube og andre tjenester

Fjern reklamer på Internettet – Youtube og andre tjenester

Er du efterhånden også blevet træt af alle de reklamer, som bliver smidt i hovedet på dig på internettet. Man kan efterhånden ikke engang se en Youtube video, uden man skal se en reklame eller en trailer først.
Reklamer kan være rigtig irreterende og specielt på videoer eller på hjemmeside, hvor de bliver vist på mindre skærme. Reklamer er nødvendigvis ikke en dårlig ting, men det bliver hurtigt til noget negativt, når størstedelen af det vi ser på TV’et eller på internettet er fyldt med reklamer.

Der er desværre ikke så meget man kan gøre for at fjerne reklamer der bliver vist i TV’et, men det er heldigvis muligt at fjerne reklamer og andet skidt fra diverse online tjenester. Der findes flere forskellige toolbars og udvidelser til diverse browsere, som kan fjerne reklamerne på hjemmesiderne og Youtube video’erne.

Det bedste stykke software til blokering af reklamer, jeg kender hedder Adblock Plus og er supporteret og udgivet til største Browser på market: Google Chrome, Internet Explorer og Firefox har mulighed for at få Adblock Plus installeret.

Fjern reklamer på internettet med Adblock plus – Som standard er Google og Youtube.com ikke tilføjet til blokeringslisten, hvilket vil sige at der ikke vil blive blokeret for eksempelvis Youtube video’er med en standard installation af Adblock Plus. Det kan dog hurtig ændres ved at tilføje google.com og youtube.com til filter listen efter installation.

Installation af Adblock Plus

Opdatert Jeg har i et stykke tid benyttet Ublock i stedet for Adblock, personligt er jeg blevet mere glad for Ublock. Ublock har flere avanceret instillinger, derudover indeholder den også en liste som blokere hjemmesider med skadeligt indhold. Hvis det kunne friste kan du læse mere her https://chrome.google.com/webstore/detail/ublock-origin/cjpalhdlnbpafiamejdnhcphjbkeiagm?hl=da

Benyt ovenstående links for download og installation af Adblock Plus softwaret til din browser. Når softwaret er installeret indeholder det som standard en blokeringsliste over de hjemmeside der får blokeret deres reklamer. Men som nævnt tidligere er Google og Youtube ikke blokeret. Det skyldes at Google betaler Adblock Plus for ikke at blokere for deres sites, da det er størstedelen af Google’s indtjening.

Vejledning og opsætning af Adblock Plus

Denne vejledning er udført i Google Chrome, men opsætningen af softwaret ligner meget hinanden på tværs af de forskellige browsere.
Når Adblock Plus er installeret bliver der vist et lille skilt med bogstaverne ABP i højreside af Google Chrome.

 • Højre-klik på ABP ikonet i Google Chrome
 • Tryk på Options for at tilgå indstillingerne

Fjern reklamer

 

 

 

Den første side der bliver vist er de standard lister der bliver benyttet til at blokere reklamer og frames udfra.

 • Klik på fanen Add your own filters
 • Skriv: Youtube.com og klik på Add Filter – Gentag dette til du har tilføjet alle de nødvendige domæner du ønsker at blokerer for.

 

 

adblock plus options

 

Når domænerne er tilføjet til filteret, så vil de automatisk bliver aktiveret. For at teste at det virker, skal du blot åbne en blokeret hjemmeside for at se virkningen. Som nemt kan det F. eks være Youtube.com

By |2017-03-10T20:35:21+02:00maj 12th, 2014|Alle indlæg, Software, Windows|2 Comments

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

2 Comments

 1. Jan Warming 14. marts 2016 af 15:37 - Svar

  Der findes et alternativ til AdBlock og AdBlock Plus, som både loader hjemmesider hurtigere og som er lettere at sætte op. NoAd.dk virker på alle devices/computere som bruger TCP/IP, man skal blot bruge NoAd’s DNS servere.. På windows klienter findes der et lille program der kan skifte dine DNS indstillinger automatisk. Du kan også gøre det manuelt i din router eller direkte på din klient pc/device.
  For god ordens skyld skal jeg lige nævne at jeg er medejer af NoAd.

  • Casper Röder Erichs 27. marts 2016 af 19:05 - Svar

   Hej Jan

   Jeg kan desværre ikke helt se fordelen ved din tjeneste i forhold til alm. AD blocker og jeg tvivler på det forbedre hastigheden på domæne opslaget eller loading af hjemmesiden.
   Derudover har du mulighed for at blokere bestemte elementer på en hjemmesider, som man ikke ønsker med en ad blocker.

   Jeg kunne ikke stoppe mig selv, så jeg har lavet en lille test for at se forskelligen mellem ad-blocker og din tjeneste og standarden. Testen er lavet i google chrome imod ekstra bladets hjemmeside. eb.dk. Her er mit resultat.
   *NoAd DNS aktiveret (Uden ad-blocker) 16.00s, ved loading af eb.dk
   *Med ad-blocker (med Google DNS) 1.91s, ved loading af eb.dk
   *Uden ad-blocker og Noad DNS(Standard opsætning) 24.26s, ved loading af eb.dk

   Ud fra denne simple test, så giver jeg dig ret i at din tjenste er hurtigere end en standard opsætning, altså uden ad-blocker, osv. men din tjeneste kan desværre ikke følge med Ublock, som vinder med 1.91s imod 16.00s. BTW testet uden cache.

   hmm’ men det kan måske være et engangstilfælde?

Læg en kommentar