Fix defekt ekstern harddisk USB/ESATA

/, Backup, Windows/Fix defekt ekstern harddisk USB/ESATA

Fix defekt ekstern harddisk USB/ESATA

 

Har du problemer med en defekt ekstern harddisk USB eller ESATA, kan de skyldes mange forskellige ting. Det kan blandt andet være Windows der ikke kan godkende enheden, eller der bliver tildelt et allerede brugt drev bogstav. Hvis den eksterne harddisk ikke bliver godkendt af Windows, vil det typisk være et problem med enten harddisk eller det lille print board der styre den eksterne harddisk input/Output.

Start med at sætte din eksterne harddisk til en anden computer. På den måde kan du tjekke om der er tale om problemer med computeren/Windows eller om problemerne eksistere på harddisken.
Hvis den eksterne enhed bliver fundet på en anden computer, kan det kun skyldes problemer med Windows.

Virker ikke på nogle computere:

Hvis den eksterne heller ikke virker på andre computere, er der tale om problemer med hardwaren i harddisken.
Som nævnt tidligere kan det være harddisken, der er brændt af eller det lille printboard der styre input og output.

Du kan derefter udvide fejlsøgningen, ved at skille den eksterne harddisk fra hinanden. I de fleste tilfælde kræver det bare en normal skruetrækker. Skruerne vil i de fleste  tilfælde befinde sig under harddiskens gummi fødder.

OBS! Når en ekstern harddisk åbnes brydes garantien på den.

defekt ekstern harddisk

Når den eksterne er splittet ad, vil det til forveksling ligne det, som kan ses på billedet herovre.
Split derefter harddisken fra print boardet.

Efter harddisken er blevet fjernet fra den eksterne harddisk kabinet, kan det indsættes internt i computeren via power og SATA kabel. vel og mærket hvis du har en stationær computer, med mulighed for indsætning af flere harddiske.

Hvis du ikke har en stationær computer til rådighed, kan du tilkøbe et nyt print board eller køb nedenstående komponenter for at kunne tilslutte harddisken til USB igen til den bærbar computer.

  • USB til SATA adapter

  • USB Harddisk dock til Sata 2,5″ 3,5″De 2 ovenstående enheder giver dig mulighed for at tilslutte din harddisk til USB-kabel igen. Sæt harddisken til computeren via USB og tjek derefter MY computer og Diskmanagement i Computer management vinduet.

 

Hvis du stadig ikke kan få kontakt til din harddisk er der tale om defekt ekstern harddisk. Der er mange forskellige stater af en defekt ekstern harddisk. Det kan eksempelvis være, sector error, pladerne i hardisken er skadet eller printboardet på harddisken er brændt af. Hvis du sætter harddisken til computeren og kan få den vis i BIOS, i oversigten til interne enheder, er der stor chance for du kan få genskabt din data, via et af de mange recovery værktøjer der findes på market.

Kan du ikke få vist harddisken i BIOS eller i Windows, er den desværre helt død. Hvis der er tale om kritisk data eller bare ønsker at få den tilbage, kan man rette henvendelse til et af de mange recovery firmaer der lever af at genskabe data på døde harddiske. Det skal lige siges at denne process er lang varig og kan koste dyrt alt efter datastørrelse og besværligheden af problemet.

 

I skal være velkommen til at smide en kommentar, hvis i har spørgsmål eller dele denne post med vennerne.

 

 

By |2017-03-10T20:35:32+02:00december 30th, 2011|Alle indlæg, Backup, Windows|2 Comments

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

2 Comments

  1. fjordbak 29. januar 2014 af 21:17 - Svar

    Jeg har en ekstern harddisk, hvor stikket, som sidder på printet, som er forbundet med selve harddisken, sidder løst og der er derfor ikke nogen konstant forbindelse. Kan man købe, og i så fald, hvor kan man købe, en ny printplade til sin harddisk? – og hvad ville prisen nyde på?
    – Frederik Fjordbak

  2. Rene 13. oktober 2016 af 22:40 - Svar

    Tak, super god info

Læg en kommentar