Fejlfind dit trådløse netværk find problemet på WIFI (Komplet Guide)

/, Software, Windows/Fejlfind dit trådløse netværk find problemet på WIFI (Komplet Guide)

Fejlfind dit trådløse netværk find problemet på WIFI (Komplet Guide)


Fejlfind dit trådløse netværk

Denne how-to vejledning gennemgår en række velkendte og nogle ikke så kendte metoder til fejlfinding af  trådløse forbindelsesproblemer. Før du følger denne vejledning, er det vigtigt at fastslå den egentlige årsag til dine forbindelsesproblemer. Hvis du har en anden computer i huset, kan du bruge det til at teste forbindelsen for at se, hvorvidt spørgsmålet er isolere på din pc. Hvis den anden computer også har problemer så bør du tjekke din internetudbyder for at sikre, at der ikke er nogen problemer med din internetforbindelse, Test også forbindelse med lan kabel. Nogle af punkterne i denne vejledning kan være relevante for din situation såsom (genstart af routeren, kontrol router indstillinger), men i denne store vejledning vægter vi mest på at løse problemer på en bestemt computer og ikke fejlfinding på selve routeren.

 

Metode 1: Genstart den trådløse router

 

  1. Dette er den enkleste metode, men den kan være meget effektiv i de fleste tilfælde af problemer. Sluk den trådløse router, sørg for at lade den være slukket i mindst 60 sekunder og derefter tænd den igen.

          2. Prøv at forbinde til dit trådløse netværk igen.

 

Metode 2: Foretag Diagnostic reparation (Vista ,Windows 7, Windows 8)

1. Naviger til “Start -> Kontrolpanel -> Netværk og internet -> Netværks-og delingscenter”.

2. Klik på “Ændre adapter indstillinger”.

3. Højreklik på dit trådløse netværkskort og vælg “Diagnosticer”.

4. Diagnostisk reparation vil forsøge og at løse dit problem automatisk.

 

Metode 3: Slet og tilføj det trådløse netværk

 

  • I “Netværks-og delingscenter,” vælge “Administration af trådløse netværk”

 

  • Højreklik på dit trådløse netværk, og vælg “Fjern netværk” fra drop down liste

n

  • Gå tilbage til “Netværks-og delingscenter” og klik på “Opret forbindelse til et netværk.” Vælg dit netværk på listen.
  • Indtast de nødvendige logon oplysninger

Metode 4: Ændre Strømstyrnings profil i Windows

 

1. Hvis problemet opstår efter genoptagelse fra dvale eller slumretilstand,  så skal du justere din strømstyrnings profil for at indstille dine Indstillinger for trådløst netværkskort til Maksimal ydeevne.

 

2. Naviger til “Start -> Kontrolpanel -> Hardware og lyd -> Strømstyring -> Skift indstillinger”

3. Vælg “Skift avancerede strømstyringsindstillinger.”

4. Rul ned til “Indstillinger for trådløst netværkskort” og ændre begge konfigurationer (batteri eller tilsluttet) til “Maximum Performance.” Hvis du foretrækker det, kan du gøre dette for alle dine strømprofiler. Klik på “OK” for at afslutte ændringer.

 

 

Metode 5: Kontroller indstillingerne på din trådløse router

 

1. I “Netværks-og delingscenter” Vælg “Skift Adaptor indstillinger.” Højreklik på den netværksenheden, du bruger til at oprette forbindelse til internettet og vælg “Status”. Den trådløse netværksforbindelse dialogboksen kommer op. Vælg knappen “Detaljer”.

 

2. Detaljer om netværksforbindelse vises dialogboksen. Notér den “IPv4 standard adresse”.

 

Bemærk: Ovenstående punkter vil ikke være mulige at finde, hvis du ikke kan oprette forbindelse til det trådløse netværk overhovedet. I dette tilfælde, skal du kende din IP-adresse på din router,da du skal benytte den i de næste punkter ellers kan du prøve 10.1.1.1, 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.2.1. Alternativt kan du bruge en anden computer eller laptop, som har en internetforbindelse der virker så du kan kontrollere disse oplysninger.

 

3. Naviger til din internet-browser og indtast din routers IPv4-adresse i adresse feltet.

 

4. Når din trådløse routers loginside  bliver fundet, beder den dig  om at indtaste et brugernavn og adgangskode. Medmindre du tidligere har gemt et nyt password, så vil de standard legitimationsoplysninger være  admin / admin, admin / blank (Det første ord er brugernavnet og det  anden ord er adgangskoden, og blank  betyder at der ikke er noget password. Hvis det ikke lykkes dig at logge på, så kan du finde standard login oplysningerne på bagsiden af din router, for at Fejlfind dit trådløse netværk.

 

5. Nedenfor kan du gennemgå alle indstillinger og kontroller, at routeren er indstillet til at udsende netværk (SSID), og sikre, at du opretter forbindelse til det korrekte trådløse netværk (SSID), og at du benytter den rigtige WEP/WPA/WPA2 adgangsnøgle på begge enheder . Vi anbefaler at bruge ‘Windows Connect Now’ eller ‘Wi-Fi Protected Setup’ (hvis det findes) på din trådløse router for at sikre, at forbindelsen er sat korrekt op. Nedenstående eksempel viser de korrekte trådløse indstillinger på en Netgear CG3000 trådløs router.

 

 

6. Hvis du forsøger at bruge WPA eller WPA2, så sørg for, at både din netværksadapter og trådløs router understøtter denne protokol. Hvis du har problemer finde dit trådløse netværk, når du bruger WPA eller WPA2, så kan du prøve at konfigurere routeren til at bruge WEP i stedet og se om du derefter kan oprette forbindelse. Hvis du kun kan oprette forbindelse til internettet via WEP, så bør du download en firmwareopgradering til dit trådløse router. Hvis du ikke kender model eller er usikker på opdatering af din firmware, så foreslår vi, at du kontakter din ISP(Internet udbyder) for at få oplysninger eller hjælp til opdatering af firmware så du kan Fejlfind dit trådløse netværk

 

Bemærk: skift mellem WEP/WPA/WPA2 vil også skulle udføres på både din trådløse router og computer (e).

 

7. Når du har kontrolleret de trådløse router indstillinger og foretaget ændringer (hvis nødvendigt), og derefter logge ud af routeren. Gem dine indstillinger så din router vil have samme opsætning ved genstart.

 

Metode 6: Geninstaller dit netkort

 

1. Klik på “Start” og skriv “Enhedshåndtering” i søgefeltet. Klik på Enhedshåndtering for at åbne.

 

2. Naviger til Netværk Adaptor, derefter skal du højreklikke på det trådløse netkort og tryk derefter på “Fjern”.(Uninstall)

 

 

3. En advarselsmeddelelse vises som beder om bekræftelse, for du ønsker at afinstallere den trådløse netværksenhed. Klik på “OK” for at fortsætte.

 

 

 

4. Luk Enhedshåndtering og genstarte den bærbare computer / PC.

 

5. Ved opstart, vises en besked om, at ny hardware er fundet og installeret. Et pop-up vindue vises derefter “En eller flere trådløse registrerede netværk, klik her for at få flere muligheder”. Her vises en liste over alle netværk inden for rækkevidde. Vælg det ønskede Access Point(Router)  for at oprette forbindelse,  forsøg derefter at få adgang til internettet.

 

Metode 7: Reset TCP / IP stakken

 

1. En af de vigtigste Windows-komponenter i din internetforbindelse er TCP / IP-stakken, som kan blive beskadiget eller ødelagt i nogle tilfælde. Nulstilling af TCP / IP-stakken vha. Netshell  (Netsh) kan måske løse problemet.

 

2. Adgang til kommandoprompten ved at navigere til “Start” og skrive “CMD” i søgefeltet. Højreklik CMD og vælg “Kør som administrator”.

 

3. Indtast følgende kommandoer:

 

netsh int ip reset reset.log

netsh winsock reset katalog

 

4. Genstart computeren, og prøv at oprette forbindelse til internettet.

 

 

By |2017-03-10T20:35:27+02:00september 30th, 2012|Alle indlæg, Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar