De 5 Mest brugbare Musse tricks til Windows

/, Office, Windows/De 5 Mest brugbare Musse tricks til Windows

De 5 Mest brugbare Musse tricks til Windows


Når du kigger på en mus, så har du måske observeret, at de i de fleste tilfælde kun har, 2 knapper,  et scroller hjul og en sensor, og det er alt hvad der er!” I hvert fald i Windows, kan du bruge højreklik, trække, peger, og dobbeltklikke på de fleste ting, du kan gøre med din mus. Der er nogle operationer eller genveje om man vil det, der kan hjælpe dig med at spare og udføre avancerede operationer som at åbne nye faner i din browser, markering af flere dele af tekst og markere tekst med kolonner. I denne vejledning, vil du lære, hvordan du kan udføre ovenstående med din mus, helt uden skift mellem tastatur og mus.

 

1: trække filer(Objekter) med højre museknap

 

Hvis du trækker et ikon fra en mappe til en anden ved at bruge højre museknap, vil du blive mødt med en text menu der ligner billedet herunder:

 

Dette giver dig mulighed for hurtigt at lave kopier filer eller oprette genveje uden at skulle hoppe gennem andre mere avanceret veje. Som standard flytter Windows filer fra et sted til et andet, når de bliver trukket. (Dette sker kun hvis der er tale om kopiering internt på en harddisk) Trække dem i stedet med højre museknap  så får du flere forskellige muligheder for kopiering.

2: Åbne links i nye faner

Dette trick virker kun, hvis din mus har tre knapper Enten hjul eller en ekstra knap imellem de to knapper. Hvis du klikker på linket med den midterste knap eller hjulet (ved at trykke ned på hjulet), vil du åbne det valgte link i en ny fane automatisk. Dette er et virkelig godt trick, når du laver forskningsprojekter eller har behov for at have adskillige kilder til nogle hurtige faktum kontrol uden at skulle gå frem og tilbage mellem siderne, og venter på de igen bliver indlæst. Dette trick virker på de fleste browsere, men virker måske ikke på browsere, der ikke har tabulatorinddelte grænseflader.

Hvis du har en mus der ikke har en tredje mussetast eller et klikbart hjul, så kandu højre-klikke på det ønsket link og vælge ”Åben i nye fane”

 

3: Vælg Text kolonne

 

Vi kan vælge alle tekst vandret, og det er det mest praktisk måde man normalt vil vælge eller markere en  tekst på. Men hvad nu, hvis du vælger fra et stykke kode eller en anden form for tekst, der kræver lodret valg? I Microsoft Word og andre avancerede skriveprogrammer, kan du holde “Alt” tasten nede, mens du trækker musen gennem teksten for at opnå nedenstående resultat.

 


 

Prøv at kopiere og indsætte den markerede kolonne af tekst. Du vil se, at resultaterne er inden for uanset hvad du har valgt. Det er en cool trick, når du ønsker at indsætte noget fra kode.

 

4: Vælg flere Stykker af tekst

 

Hvis du er fortrolig med at holde “Ctrl” nede, mens du klikker og trækker via Windows Explorer interface, bør du prøve That på Microsoft Word. Du kan faktisk vælge flere separate bidder af tekst, som denne:

 

 

Hvis du ønsker det, kan du anvende dette til mange andre ting, ligesom visse valg af elementer fra lister på websteder. Nogle grænseflader vil ikke tillade, markering at denne form, men det er cool, nemt og hurtig, når det er muligt. Du kan indsamle stykker af tekst fra det dokument, du synes er vigtige. Du kan snuppe dele af teksen og indsætte det på et andet dokument, der indeholder præcis hvad du føler der er vigtig.

 

5: Find skjulte ting i Windows Stifinder

 

Tekst menu’en som vi talte om tidligere i denne vejledning, er kun begyndelsen af historien. Prøv  at holde “Shift” tasten nede, mens du højre klikker på din harddisk eller en filen.  Hvis du benytter Shift inden du højre klikker på objektet, så vil du få en meget bredere mulighed for send-to menu, derudover  får du også mulighed for at vælge ”Åben Command prompt vidue her”, det giver dig mulighed for at åbne en command prompt direkte for den valgte sti.

 

Håber du kan lide det og finder det brugbar!

Hvis du har nogle nye idéer og tricks, som andre læsere kunne bruge, så lad os vide ved at kommentere nedenfor!

 

By |2017-03-10T20:35:27+02:00oktober 17th, 2012|Alle indlæg, Office, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar