Computer fryser og genstarter – Vejledning til Hardware test

/, Software/Computer fryser og genstarter – Vejledning til Hardware test

Computer fryser og genstarter – Vejledning til Hardware test

Oplever du at din computer fryser og genstart tilfældigt? I sådanne et tilfælde er vi nødt til først at bekræfte, om det er et hardware-specifikt problem eller et software specifikt problem.  Begge ting kan være med til at gøre dit system ustabilt. Dette indlæg er en vejledning til fejlsøgning på problemer med computer genstarter og fryse, som skyldes hardware fejl.

Warning!

Hvis du ikke kender meget til computer eller teknik, så frarådes det at åbne computeren og udføre af- og påmontering af hardware.

 

RAM: For at finde ud af om det er et specifikt hardware problem, Download Memtest86 + ISO Image og brænde filen til en dvd.  Derefter bootup på dvden og køre Memory Diagnostic over 8 til 9 omgange. Den skal have lov til at teste RAM optil 8 eller 9 passeringer. For at finde ud af om det er RAM, der er årsag til problemet. Selv en enkelt fejl kan betyde at der er noget galt med RAM eller DIMM slots. Du er derfor nødt til at køre memtest med individuelle slots og med individuel RAM block.  Find evt. manualen til dit bundkortet og tjek efter voltage og timings, for at sikre at din RAM er kompatibel med dit bundkort.

 

Harddisk fejl test

 

Harddisk: Næste skridt i processen er at teste din harddisks tilstand. Find ud producenten af ​​din harddisk og gå til producentens hjemmeside. De fleste producenter har deres egne diagnostic tools.. Download programmet og køre en komplet diagnostisk scan og kontrollere stabiliteten af ​​harddisken. Hvis du finder en masse dårlige sektorer fejl, skal du straks begynde at sikkerhedskopiere dine data. Tilsidst benyt chkdsk for at tjekke om problemet blev løst. Hvis ikke det løste problemet, så må du benytte garantien på din harddisk eller købe en ny.

 

Varm computer

 

Overophedning: et af de mest almindelige problemer, som får systemet til at blive ustabilt er overophedning. For at teste og overvåge temperaturen på de forskellige interne dele, kan det vælges mellem en bred vifte af gratis programmer. For eksempel SpeedFan, HWMonitor, Open Hardware Monitor, osv. Når du finder ud af at systemet er ustabilt forårsaget af overophedning, kan du gøre følgende. Hvis det en desktop(stationær) så kan du fjerne sidepanelet og blæse støvet ud. Sørg for at fjerne CPU Fan og fjerne støvet så godt som muligt. Hvis der er behov for det, så skift kølepasta ud. Tjek derefter at alle installeret fans fungerer korrekt. Hvis det er en bærbar, så er det bedst at tage den til en lokal pc værksted.

 

 

cmos batteri

BIOS: Ændringer til indstillingerne i BIOS, såsom overclocking af RAM eller processor kan forårsage ustabilitet for systemet. I sådanne et tilfælde, skal du nulstille BIOS til standardindstillinger eller nulstille den ved at fjerne CMOS i et minut og sæt batteriet tilbage. Sørg for, at BIOS firmware er up to date.

 

 

 

Strømforsyning: Du har måske opgradet din computer med high-end system som nyeste bundkort, processor, grafikkort, RAM osv, men din strømforsyning er muligvis ikke kraftig nok. Sørg for at du får en, der kan håndtere din hardwares strømforbrug. Problemer med PSU(Strømforsyning) kan få systemet til at virke mærkeligt – desværre er der ingen nem måde at teste det på. Men det er i nogle tilfælde muligt at høre, hvor fejlen ligger henne.

 

 

 

Grafikkort: Sommetider kan en GPU gøre systemet ustabilt. Måske overophedning eller forkert Clock-indstillinger, er de væsentligste årsager. I sådan et tilfælde findes der en masse stress test software, som du kan køre for at kontrollere stabiliteten af ​​din GPU ligesom Furmark osv. En dårlig eller gammel driver til dit grafikkort kan også give problemer, så det kan være en god idé at downloade seneste nye driver.

 

eksterne enheder

 

Eksterne enheder: Til tider kan en defekt ekstern enhed som et USB-kamera, mus, tastatur, Gaming kontrol osv. forårsage tilfældige genstarter, eller slet ingen opstart. Den bedste må er at afbryde alle USB-enheder og se, om det løser problemet.  Tjek din event log, det kan til tider lede dig på sporet af synderen til dit problem.

 

 

 

Hvis du tror, ​​det kan være en software problem, der forårsager din Windows-computer til at fryse eller genstarte tilfældigt, kan du måske finde hjælp i denne vejledning:

http://www.vislo.dk/langsom-computer-hurtigere-computer-tips-tricks/

 

 

 

By |2017-03-10T20:35:24+02:00marts 29th, 2013|Alle indlæg, Software|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar