Benytte Social login med sit Facebook og Twitter fælles account?

/, Google, Nyheder/Benytte Social login med sit Facebook og Twitter fælles account?

Benytte Social login med sit Facebook og Twitter fælles account?

Over de seneste par år har mange hjemmesider gjort det muligt at logge ind direkte på deres hjemmesider med sit Facebook eller Twitter account. Man behøver derfor ikke oprette en ny bruger med brugernavn og password, men desværre er der flere hjemmesider der deler din aktivitet på Facebook, hvis du giver tilladelse til det.

Denne metode til login på hjemmesider gør det nemt at holde styr på alle sin login, da man ikke skal oprette forskellige brugernavn og password på alle hjemmesiderne manuelt.

Social login

Social login

Langt den mest populære metode er Facebook. Facebook udgav en række APIs i 2008 kaldet Facebook Connect, som ændret hvordan folk kunne logge ind på tredjeparts hjemmeside. Næsten alle større hjemmesider rundt om på internettet har gjort det muligt at benytte Facebook Connect, for gøre det nemmere for brugerne at benytte deres tjeneste.


Ideen er eksploderet i popularitet og du har sikkeret allerede selv benytte denne funktion, for hurtigere og nemmere at oprette brugere på nye hjemmesider. Men som alle andre ting i denne verden, så findes der jo både fordele og ulemper, dem har vi derfor valgt at liste herunder, så man selv kan beslutte om man ønsker at benytte sig af funktionen i fremtiden. Lad os starte med fordelene:

Fordelene:

Fordelene ved at logge ind på flere hjemmesider med de samme login oplynsinger(Facebook eller Twitter account) er rimelig tydelig. Her er hvad jeg ser som fordele ved Social login som Facebook og Twitter:

  1. Du behøver ikke at kunne huske flere brugernavne og passswords for hvert enkelt hjemmeside.
  2. Mindre chance for at login oplysninger bliver hacket, da de ligger mere sikkert opbevaret hos de store tjenester som Facebook, Twitter og Google.
  3. Hjemmesiderne og opbygget til at benytte Facebook API og gør det derfor super nemt at dele aktiviteter fra hjemmesiderne til venner og familie.

Som jeg ser det er der ovenstående 3 fordele ved brug af Social login, For at uddybe punkt 2 lidt nærmere, så er der mange mindre hjemmesider, som ikke går op i sikkerhed. De store tjenester på nettet har en god sikkerhed på nettet, måde fordi deres økonomi rækker til det og fordi hele deres forretning og aktier afhænger af hvor populær og pålidelig deres tjeneste er. Men man kan aldrig være sikker, ingen gang Facebook, Twitter og Google kan være sikker på deres sikkerhed holder, hvis du ikke forsætter med at optimere og udarbejde nye forbedringer på sikkerheden.

Ulemper:

Du har sikkert hørt udtrykket for “
Læg ikke alle dine æg i samme kurv!” og online har du sikkert også læst at man ikke skal benytte det samme password på alle hjemmesider men benytter. Der er selvfølgelig også gode grunde til disse udsagn bliver nævnt igen og igen.

Ulemperne ved brug af Social login som Facebook Connect for login på hjemmesider, for enten konto oprettelse eller kommentar skrivning er faktisk også rimelig tydelige. Her er de ulemper jeg finder ved brug af Social login:

  1. Facebook, Google og Twitter er begyndt at blive et så kaldt ‘Single point of failure’. Hvilket vil sige at hvis du mister adgang til et at dine social account, så mister du adgang til alle andre hjemmesider, hvor du har oprettet en konto med social login.
  2. Tilsvarende hvis en hacker for adgang til eksempelvis din Facebook profil, så vil personen kunne se dine apps på Facebook og derved vide hvilke hjemmesider du har benytte Facebook Connect med.
  3. Din aktivitet på en hjemmeside kan skrive væg opslag eller aktiviteter på tjeneste uden du ved det.

Det er som jeg ser det de eneste ulemper der forekommer ved social login, men jeg ser det til gengæld også som en STOR ulempe. Ideen om at skulle ligge alt sin tillid til at ens egen information, bliver opbevaret eller kan få adgang til information via et fælles account såsom Facebook, Twitter eller Google. I mine øjne er det en stor sikkerhedsrisici at benytte denne metode, da det vil være alt for nemt for uvekommende at skaffe sig adgang til alt din information online.

Konklusion:

Personligt har jeg nogle hjemmesider, hvor jeg logger ind med min Facebook Connect, andre tjenester benytter jeg Twitter, via Google og resten ved hjælp af den normale hjemmeside login. På denne måde kan du stadig holde tingende adskilt og opdele dine logins på forskellige account, så slipper du for single point of failure.

Noter dig også at Facebook til logge ind på andre sites vil reducere dit privatliv på grund af, hvordan data kan blive offentliggjort frem og tilbage i mellem hjemmesiden og Facebook. Hvis du logger på en hjemmeside ved hjælp af Google eller Twitter, er der mindre chance for at aktiviteter bliver delt på din Twitter-feed eller på Google+. Uanset årsagen, så har Facebook apps du godkende tendens til at samle en masse information, og deler deres information på din væg.

Selvom du sikkert ikke har hørt om mange skrækhistorier endnu, er der bundet til at være tilfælde af hacking, tyveri, udfald, mistede adgang, osv., da denne type login option bliver mere populære. Brug flere forskellige social logins til forskellige hjemmesider eller opret bruger manuelt med forskellige password eller brugernavne, så vil du være mere sikker på internettet. Bruger du Facebook, Twitter eller Google til at logge ind hjemmesider, eller har du nogle fordele eller ulmeper du ønsker at dele med os? Skrive gerne en kommentar. Enjoy!

By |2017-03-10T20:35:21+02:00juni 4th, 2014|Alle indlæg, Google, Nyheder|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar