Komplet backup af WordPress (Webserver filer og databasen)

/, Homepage, Server, Wordpress/Komplet backup af WordPress (Webserver filer og databasen)

Komplet backup af WordPress (Webserver filer og databasen)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hvis du har din egen WordPress hjemmeside, som er hostet på et webhotel eller egen webserver, så er det ekstrem vigtigt at tag en fuld backup af både indholdet på webserveren og backup af hele databasen. Der er flere forskellige måder at foretage en backup af WordPress, man kan enten benytte et plugin, som uploader filer og database backup til for eksempel Dropbox. Derudover kan du lave en manuel backup som denne vejledning kommer til at beskrive og forklare. Det skal lige nævnes at nedenstående vejledning er for manual backup, kan udføres på alle former for hjemmesider, da der blot bliver oprettet en komplet kopi af alle webserver filerne og databasen. I bunden af denne artikel finder du en kort vejledning til WordPress backup via Premium plugin.
backup-wordpress

Manuel Backup af WordPress

Hvis du ønsker at tage en manual backup af WordPress filer og Databasen så kræver at man har FTP adgang og adgang til PHPmyAdmin interfacet.
De fleste vil nok fortrække en automatisk backup, fordi man slipper for at spilde tid på manuelt at tage backup af web serveren og databasen. Længere nede på siden kan du findes vores fortrækkende WordPress plugin for automatisk backup. Der er både fordele og ulemper, men med manual backup sikre man hurtig backup, når behovet opstår.
Har du en mindre statisk hjemmeside, hvor der ikke bliver opdateret med nyt indhold hele tiden, så kan man nøjes med at foretage en manual backup efter nye opdateringer og tilføjelser på hjemmesiden. På den måde slipper man for at have et ekstra plugin installeret, som er resource krævende.

Udfør Manuel Backup

Ved manuel backup af webserveren via FTP overføres en komplet kopi af alle filerne fra webserveren. Dette kræver at du har brugernavn og adgangskode samt hostnavn til din webserver.
• Åben FTP program (Eller download: FileZilla client)
• Indtast hostnavn, brugernavn og password for at logge ind på FTP serveren

Filezilla client

Forsæt til næste punkt når forbindelsen er oprettet.
Billede herunder er fra FileZilla, hvor højre side(Nummer 1) er webserveren og venstre side er den lokale computer.
• Start med at udvælge backup folder på den lokale computer via mapperne i venstre side(Nummer2)
• Marker derefter alle filer og mapper i højre side(nummer 1) med CTRL + A
• Træk derefter det mærkede over i venstre mappe struktur, for at starte backup overførslen.
ftp backup
Minimer derefter dit FTP program, da det kan tage et stykke tid at få overført alle filerne fra webserveren, alt efter størrelsen af data samt hastigheden på overførslen. Du kan derfor i mellemtiden tage en backup af database via PHPMyAdmin, som du finder længere nede.

Backup WordPress database via PHPMyAdmin

Databasen i WordPress er uden tvivl den vigtigste af det hele! Databasen indeholder alt fra bruger information, indlæg(Posts), sider osv. Du kan næsten smerte frit få din WordPress hjemmeside op og kører igen fra blot en database backup. Det skyldes at stort set alt information ligger placeret i databasen. Udfør en manuel backup af WordPress databasen via Phpmyadmin med vejledningen herunder:
• Log ind på phpmyadmin

Adressen til din phpmyadmin varier fra hostinger udbyder, du kan finde linket til din phpmyadmin via din konto hos din hosting udbyder.

• I venstre sidebar vælg WordPress Databasen

phpmyadmin
• Klik på fanen Eksport (Export)
backup-wordpress-database
• Vælg Hurtig og tryk på Udfør for at starte dowloading backup af databasen.
Hvis man har udført de 2 ovenstående backups, så har man downloadet en fuld backup af alle filerne på webserveren samt indholdet i databasen. Hvis man føler at ovenstående er alt for besværligt og tidkrævende, så er en automatisk backup måske mere dig? Jeg har derfor også valgt at tilføje en lille vejledning, med mit ynglings premium plugin for automatisk backup.

Automatisk WordPress backup

Der findes mange forskellige WordPress plugins for backup. Du kan nemt finde dem ved en enkelt google søgning. Vejledningen herunder er fra et WordPress plugin kaldet BackupCreator, som jeg selv benytter for automatisk backup af flere WordPress hjemmesider.
Det skal lige nævnes at BackupCreator er et premium plugin, hvilket betyder at det koster et symbols beløb som går til løbende support/udvikling samt tilføjelse af nye funktioner.
BackupCreator Funktioner:
• Automatisk backup
• Email backup (Backup sendt på Email)
• FTP backup
• Amazon – dropbox backup
• Backup / restore fra Backup Creator Cloud
• Vælg hvilke mapper der skal tages backup af!

Opsæt Backup Creator
• Upload og aktiver Backup Creator
• Vælg Backup Creator I venstre WordPress menuen
• Sæt flueben I de backup metoder du ønsker at benytte.
backup creator

• Vælg dag og tidspunkt for backup
• Gem indstillingerne
Nu vil BackupCreator automatisk tag backup af WordPress og kopier indholdet til valgte backup placering, på de udvalgte dage. Så du kan bruge mere tid på de vigtige områder af din forretning!

Tillykke :).. Hvis du har fulgt vejledningen, så har du foretaget en komplet backup af WordPress. Du kan derfor læne dig tilbage og nyde at din data og drift er i sikkerhed. Hvis du har god erfaringer med andre WordPress plugin for automatisk backup, så vil vi meget gerne høre om det.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][/vc_column][/vc_row]

By |2017-03-10T20:35:19+02:00december 8th, 2014|Alle indlæg, Homepage, Server, Wordpress|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar