Automatisk aktivering af num-lock i Windows 7 – 8

/, Windows/Automatisk aktivering af num-lock i Windows 7 – 8

Automatisk aktivering af num-lock i Windows 7 – 8

Automatisk aktivering af num-lock

På nogle computere kan du styre “Num Lock” indstillinger i computerens BIOS. Det er dog ikke alle folk, som er fortrolige med BIOS-indstillingerne. Derfor kan du også indstille num lock permanent ved hjælp af Windows registreringsdatabasen. Windows-registreringsdatabasen er en indstilling, der vil sørge for at tænde for num lock-tasten hver gang Windows start op. Denne værdi vil tilsidesætte BIOS-indstillingerne, så num lock-tasten er tændt uanset BIOS-indstillinger. Registreringsdatabasen i Windows er en vigtig del af styresystemet, og de forkerte ændringer, kan resulterer i problemer med opstart og andet software.


Instruktioner

 

  1. Klik på Windows “Start” knappen. Skriv “regedit” i søgefeltet. Tryk på “Enter” for at åbne din Registreringseditor.Hvis ovenstående ikke er muligt, kan du åbne start menu -> Run -> og derefter skrive ”regedit” og tryk ok
  2.  Naviger til “HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Keyboard” mappen i Windows registreringsdatabasen editor.
  3. Dobbeltklik på nøgleværdi med navnet “InitialKeyboardIndicators” for at åbne en dialogboks, hvor du kan ændre værdien.
  4. Indtast “2” i værdien i tekstfeltet og trykke på “OK” for at ændre dine indstillinger. Genstart computeren for at teste indstillingerne. Bemærk din num lock automatisk bliver aktiveret.

0 = Num Lock er slukket efter logon
1 = deaktiver Num Lock.
2 = Numlock er tændt efter logon.

By |2017-03-10T20:35:28+02:00september 11th, 2012|Alle indlæg, Windows|2 Comments

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

2 Comments

  1. Anders Mortensen 17. september 2012 af 16:48 - Svar

    Min NumLock er IKKE aktiveret ved opstart i Windows 7 – 64 på en PackardBell bærbar. Blev derfor glad da jeg faldt over denne løsningsmulighed. Desværre virker det ikke, og værdien 2 var den der var angivet i forvejen ? Nogen der har en løsning ?

  2. Casper 17. september 2012 af 22:46 - Svar

    Trist det ikke virkede for dig, har ingen problemer her. Nogle computere har en indstilling for num-lock i BIOS. Prøv det i stedet du skal nok bruge e F1, F2 eller DEL for BIOS adgang.

Læg en kommentar