4 Funktioner du ikke vidste du kunne på en USB nøgle

/, Homepage, Software, Windows/4 Funktioner du ikke vidste du kunne på en USB nøgle

4 Funktioner du ikke vidste du kunne på en USB nøgle

Vi har alle sammen brugt USB nøgler til overførsel af filer til og fra andre computer eller backup af diverse filer. Men der er andre cool tricks du kan bruge din USB nøgle til. Du kan bruge den til at låse og oplåse din computer – ligesom i film. Du kan også bruge den til hurtigt at oprette forbindelse til trådløse netværk på alle windows computere, derudover kan du også forbedre din computers hastighed og ydeevne og til sidst have en Webserver kørende på blot din USB nøgle.

 

 

1.       Lås og oplås din computer

Hvis du vil låse og oplåse din computer med en fysiskenhed, som de gør i filmene?.  Med det gratis program PREDATOR, programmet kan forvandle din USB nøgle til en computer adgangsnøgle.  Når du forlader din computer, så  unplug din USB nøgle så vil din computer automatisk blive låst. Når du kommer tilbage sætter du blot din USB nøgle tilbage i computer og puff så er du logget på. Det kan sammenlignes lidt med Windows logon, udover du ikke behøver at indtaste et password, for det er placeret på USB nøglen.

Når du fjerner USB nøglen, vil alle dine programmer blive minimeret og derefter vil din skærm gå i stort. Indsæt USB nøgen igen og du er direkte på igen. Hvis nogle forsøger at pille ved computeren mens den er låst, vil der komme en advarsel på skærmen med nedtælling til indtastning af password. Hvis man ikke indtaster det rigtige password inden for 20 sekunder, så vil der blive afspillet en alarm fra computeren og en time-out periode.

USB lcok and unlock

2.       Hurtig forbindelse til trådløse netværk

Windows indeholder som standard en funktion, som kan gemme dine aktive trådløse netværk’s navn, password og andet information til en USB nøgle.  Derefter kan du bruge din USB nøgle til hurtigt at oprette forbindelse til trådløse netværk på andre computere uden at skulle indtaste password og vælge netværk om, & om igen.  Derudover kan du også benytte denne mulighed til hurtigt at oprette forbindelse på Xbox 360 til dit trådløse netværk. – Vælg Windows Connoect Now, når du skal oprette forbindelse på din Xbox.

For at gemme dine trådløse indstillinger til en USB nøgle, Klik på Trådløs(Wireless) ikonet i proeceslinjen. Højreklik på dit aktive trådløse netværk og vælg ’Egenskaber’(Properties)

Backup trådløst netværk

 

På Forbindelse(Connection)fanen, klik på ’Kopier netværk profil til en USB flash drive’ (Copy this network profile to a USB flash drive)

Backup wireless netværk

 

 

Klik på ’Næste’ og Windows vil kopier dine indstillinger fra det valgte netværk til din USB nøgle. Forbind USB nøglen til en anden computer og derefter dobbelt klik på setupSNK.exe filen og Windows vil automatisk installere det trådløste netværk.

3.       Forøg hastighed og ydeevne med ReadyBoost

Hvis du har en langsom hardisk i din computer, så kan ReadyBoost hjælpe med at udføre tingene lidt hurtigere. Hvis du aktivere ReadyBoost på en USB nøgle, vil den fungere som en harddisk cache, som indeholder hyppige filer, der bliver benytter af Windows. da læsehastigheden på en USB er hurtigere end din harddisk. Du vil dog ikke opleve den store forskel hvis du benytter en 7200+ RPM harddisk. Hvis du har en SSD (Solid state drive), så tillader Windows dig ikke at benytte Readyboost, fordi USB næglen er lagsommere end en SSD.

Readyboost windows

 4. Installer en Portable Web Server

Hvis du er web udvikler, så kan du installer Server2Go på din USB nøgle og forvandle den til en portable web server. Serv2Go indholder den fulde WAMPP server stack, som er  Apache, MySQL, PHP og Perl. Du kan indsætte din USB nægle og på få sekunder åbne din web server. Ingen installation er nødvendig. At have en komplet web server i lommen, kan være en fordel i møder eller demostrationer  og mange andre tilfælde. Du er ingen grænser i denne pakke, det er kun din fantasi der sætter grænser. Forresten så er det hele GRATIS

Portable webserver

 

Tak fordi du læste denne artikel, håber du fandt nogle nye tips og tricks til brug på din USB nøgle.

 

By |2017-03-10T20:35:25+02:00januar 8th, 2013|Alle indlæg, Homepage, Software, Windows|0 Kommentarer

About the Author:

Hvis i har brug for hjælp eller har spørgsmål, så skal i være velkommen til at kontakte os.

Læg en kommentar